Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İl Başkanı Özdemir’den Akşener ve Yaldır’a sert sözler

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in son günlerdeki söylemlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

“CHP’nin dolaylı da olsa ittifak ortağını hepimiz biliyoruz” şeklinde ifade kullanan Milletvekili Yaldır’a yönelik söylemde bulunan İl Başkanı Bilal Özdemir; İYİ Parti o ittifaktan oy aldı. O zaman itiraz etmediler. İşinize gelince itiraz etmiyordunuz da şimdi mi itiraz ediyorsunuz? HDP’nin bugün TBMM’de Başkanvekili var. Turan Yaldır, o Meclis’te milletvekilliği yapıyor. Ona neden itiraz etmiyor?” dedi.

Genel Seçimlerinin ardından siyasi arenada yaşanan gerginlikler devam ediyor. Millet İttifak olarak Mayıs seçimlerinin giren CHP ve İYİ Parti seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Millet İttifakı’ndan ayrılmasıyla siyasi gündemde gerginlikler yaşanıyor.

Yaklaşan Yerel seçimlere ittifak olmadan girme kararı alan İYİ Parti, son zamanlarda CHP ile olan çekişmeli siyaseti Türkiye’nin gündemini tutuyor. CHP tarafından yerel seçimde işbirliği taleplerinin İYİ Parti tarafından reddedilmesi ile Akşener, Mayıs seçimlerinden bu yana giderek şiddetini arttıran sert tutumunu daha da sertleştirdi. Bu süreç, İYİ Parti’de istifalara neden olurken, CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir’den süreç ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve “Cumhuriyet Halk Partisi’nin dolaylı da olsa ittifak ortağını hepimiz biliyoruz.” diyen Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’a sert cevap geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Partimize operasyon yapıyorlar” sözleriyle hedef aldığı ve “Savaşa varım” diyerek meydan okuduğu CHP’de konuyla ilgili bir açıklamada CHP Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir’den geldi. CHP Aksaray İl Başkanı Özdemir, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’a yönelikte sert sözlerle cevap verdi.

“Sonuçta Bu İşten Zararlı Çıkacak Olan Kendileridir”

İstifa edenleri değil dönüp dönüp Cumhuriyet Halka Partisini suçluyorlar diyen İl Başkanı Özdemir, “Meral Akşener ve Turan Yaldır, son söylemleri ile 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminden sonra kendileri zaten iyi yerlere gelmeyeceklerini kendileri de görüyorlar. Neyi amaçladıklarını anlayamıyoruz. Daha önceki süreçte 15 milletvekili vermekle başlayan süreçte, CHP’nin İYİ Parti’yi Meclis’e taşıması, sonraki süreçte seçime katılmasını sağlaması demokrasi adına çok önemli şeylerdi. Biz bunları demokrasi için yaptık. Şu an bakıyoruz İYİ Parti kadrolarından son dönemde 4-5 milletvekili istifa etti. Bu istifa eden milletvekilleri nereye gitti ona bakmak lazım. Onları suçlamak yerine dönüp dönüp Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçluyorlar. Amaçlarının ne olduğunu bilmiyoruz. Sonuçta bu işten zararlı çıkacak olan kendileridir. Neye ve kime hizmet ediyorlar çözemiyoruz” dedi.

“Kendi İşinize Gelince İtiraz Etmiyordunuz Da Daha Sonra Niye İtiraz Ediyorsunuz?”

‘Kendi işlerini gelince itiraz etmeyip daha sonra niye itiraz ediyorsunuz’ şeklinde konuşan CHP İl Başkanı Özdemir, “Turan Yaldır, oylara ihanet etti. Yapılan seçimde HDP oylarını bölge bölge, yer yer o ittifak aldı. O zaman kimse buna itiraz etmedi. Kendi işinize gelince itiraz etmiyordunuz da daha sonra niye itiraz ediyorsunuz? Bu bambaşka bir boyut. Ya da HDP oylarına itiraz etmek gerekir mi? Sonuçta HDP, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre kurulmuş anayasal bir parti. Madem gayri yasal, terör irtibatlı bir parti kapatın o zaman partiyi. Kapatamıyorsanız demek ki yasal bir parti. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde HDP’nin bir Başkanvekili var. HDP’li başkanvekili TBMM’yi yönetiyor. Turan Yaldır, o Meclis’te milletvekilliği yapıyor. Madem öyle, ona neden itiraz etmiyor?” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok