Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İl Başkanı Özdemir; “Emeklilerin maaşları enflasyon karşısında erimiştir”

  Cumhuriyet Halk Partisi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı, emeklilerin almış olduğu maaş ücretleri hakkında kent meydanında bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklaması kapsamında emekli vatandaşların daha refah bir hayat sürebilmeleri adına emekli maaşlarının yükseltilmesi gerekliliğinden söz edilirken konu hakkında açıklama yapan isim ise İl Başkanı Av. Bilal Özdemir oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, yaptığı açıklama kapsamında ; “yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emeklilik geliri ile yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak ve haklı taleplerini bir kez daha dile getirmek için karşınızdayız. Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, işçiye, emekçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yanı topyekun vatandaşlarımıza ödetilmektedir” diyerek sözlerine başladı.

“Gönlümüz emeklinin daha iyi yaşam sürmesinden yanadır”

Aksaray CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, “Enflasyon yükselirken maaşları görmezden gelen milyonlarca işçiyi ve çalışanı sefalet yaşamına mahkûm eden bu sisteme, adaletsizliğe son verin demek için alanlardayız. 5 bin liralık dul yetim aylığı ile geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya Teyze’nin hakkını aramak için bir aradayız. Açım diyen emekçilerimizin seslerini duyurmak için alanlardayız. Sefalete maruz bırakılan emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için alanlardayız. Arkasında borç dosyası bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız. Bu yılın başında büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli aylığını 10 bin liraya tamamlandı. Gönlümüz emeklinin daha iyi yaşam sürmesinden yanadır denildi. Dedikleri ve yaptıkları örtüşmemektedir. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı pazar ve manav fiyatlarına bile yetişemiyorlar artık” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Emekliler derin bir hayat pahalılığı ile baş başa bırakılmıştır”

Emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında ilk dört ay içerisinde eridiğini belirten İl Başkanı Özdemir, “2024 yılı emekli yılı ilan edilmiştir. Gelin bu yüzyıla bir bakalım. Alman Hans emekli aylığı ile ülkemize gelip en lüks otellerde tatil yaparken, bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Tatil yapmak istediğinde ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Derin bir hayat pahalılığı ile baş başa bırakılan, gelirinin tamamını harcamasına rağmen temel ihtiyaçlarını karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal emekliliğe terk edilmiş durumdalar. Emekliye lütuf değil hakkını istiyoruz. En düşük emekli aylığı asgari ücrete denk olana kadar, ikramiyeler asgari ücretle eş olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farkı eritene kadar mücadele edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Aksaray Kent Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklaması programına; İl Başkanı Bilal Özdemir, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, parti yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Ağustos Gerçe