Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir: “ Demokratik ülkelerde olması gereken budur”

  Cumhuriyet Halk Partisi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, katıldığı özel bir yayın kanalının programında Aksaray’da 31 Mart yerel seçimlerine yönelik değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, seçim çalışmaları sırasında adaylarına yönelik gösterilen ilginin yoğun olduğunu belirtirken “kazanır aday” algısının yaratılamadığının altını çizdi.

İl Başkanı Bilal Özdemir; “Bizim seçmenimizin bir kısmı “kazanma” algısından dolayı başka partilere de taşıyor. Biz bunu seçim zamanı bir kez daha gördük. O nedenle seçim sonuçları bizim için hayal kırıklığı oldu. Bu algıyı yıksak belki bambaşka şeyler olacak. Seçim sürecinden sonra partili, partisiz rakip partilerin tamamı bizim kampanya için çok güzel dediler. Aday için hiç kimse bir şey diyemedi. Fakat seçim akşamı beklediğimiz bir sonuç ile karşılaştık.” Diyerek sözlerine başladı.

Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında değerlendirmede bulunana İl Başkanı Bilal Özdemir, “Bu geçmiş 5 yılda belediyeler çok ciddi bir sınav verdi. Özellikle pandemi döneminde büyükşehirler çok ciddi bir sınav verdi. Sosyal belediyecilik anlayışını tüm ülkeye göstermiş oldu bu belediyeler. Bu seçimlerde biz bunun meyvesini gördük. Önümüzdeki 5 yılı da biz bu şekilde geçirirsek mutlaka Aksaray da bundan etkilenecek. Herkes “neden bu partiye gidiyorsunuz siz daha büyük partisiniz” derken bizim Türkiye İttifak’ımız gerçekten tuttu. İttifak olarak girdiğimiz yerlerden tek başımıza oy katlayarak geri dönüş aldık” ifadelerine yer verdi.

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bilal Özdemir, yaptığı açıklamanın devamında “Biz, illerde veya ilçelerde AKP ya da MHP teşkilatlarıyla çok da mesafeli değiliz. Gergin bir ortam yukarıdaki kadar yok. Olamıyoruz ve olamaz da zaten. Çünkü burada günlük ilişkilerimiz var bu insanlarla ve devam ediyor. Aslında biz demokrasi ile yöneten bir ülke isek olması gereken de budur. Seçmenleri o kadar böldüler ki önceki dönemlerde şimdi bu durum yadırganır hale geldi. Fakat olağanı, normali budur.” Dedi.

Ağustos Gerçe