Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Aksaray teşkilatı, Kılıçdaroğlu değişmeli

CHP AKSARAY TEŞKİLATI: Kılıçdaroğlu

CHP AKSARAY TEŞKİLATI:
Kılıçdaroğlu değişmeli
Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlerinin ardından ‘değişim’ sesleri yükselmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısında, kongre takviminin başlaması ve takvimin ilanı kararı alındı. CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, seçimlerin kaybedilmesinin sorumlusunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyerek, Aksaray İl Teşkilatı olarak değişimden yana olduklarını söyledi.
Seçimlerin ardından ‘değişim’ talebinin yükseldiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk toplantısını yaptı. 28 Mayıs’tan bu yana bir dizi toplantının ve ikili görüşmenin yapıldığı CHP’de seçim sonuçlarına dair değerlendirmeler yerini büyük kurultay ve yerel seçime bıraktı.
“EKREM İMAMOĞLU’NUN PARTİDEN AYRILACAĞI SÖYLENTİDEN İBARETTİR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimin yankıları sürüyor. Kongre takviminin başladığı CHP’de, söylentilerinde ardı arkası kesilmiyor. Kılıçdaroğlu’nun 2024 yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak göstermeyi düşündüğü Ekrem İmamoğlu’nun birinci önceliğinin yerel seçimlerden önce partiyi kurultaya taşıyarak CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmak, ikinci ihtimalde ise yeni bir parti kurmak için girişimlerde bulunacağı konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, “Ekrem İmamoğlu’nun partiden ayrılması söylentiden ibarettir. Biz ayrılacağını düşünmüyoruz. Ekrem İmamoğlu bu partinin genel başkan adaylarından birisidir.” dedi.
“BU SONUCUN SORUMLUSU GENEL BAŞKANIMIZDIR”
Seçimlerin istedikleri gibi sonuçlanmadığını ve bunun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini ifade eden Keleş, “Sonuçta bir seçimden çıktık. Seçim maalesef istediğimiz gibi geçmedi. Sonuçta başarıda nasıl genel başkan ödüllendirilirse, kaybedilmesinde de sorumlu kimse o hesabını vermelidir. CHP geleneğinde bu vardır. Bununda sorulacağı yer kurultaydır. Genel başkan kurultaya götürmekle çok iyi bir iş yaptı. Biz CHP örgütü olarak, hesap verilmeli diye düşünüyoruz. Ortada bir yenilgi var. İstemediğimiz bir sonuç var. Bu sonucun sorumlusu da genel başkanımızdır. Kurultaydan çıkacak karara saygılıyız.” şeklinde konuştu.
KELEŞ, KONGRE TAKVİMİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Kongre süreciyle ilgili de bilgi veren Keleş, “Önce üyeler belirlenecek. Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran’a kadar sürecek. İlçe kongresi delege seçimleri 3 Temmuz’da başlayacak, 30 Temmuz’da sona erecek. 5 Ağustos’ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül’de son bulacak. İl kongrelerinin başlangıç tarihi de 16 Eylül olarak belirlendi. 15 Ekim’de bitecek il kongrelerinin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte olağan kurultay yapılacak. Sonbaharda yapılsın ya da yerel seçimlerden sonraya bırakılsın şeklinde iki görüş var. Netleşince kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi. Haber: Ağustos GERÇE