Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Aksaray Kadın Kolları Başkanı Gökkuş: “Vardık, varız ve var olacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları 81 ilde eş zamanlı olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yaptı. Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi adına basın açıklamasını kadın kolları başkanlığı görevine yeni atanan Elif Gökkuş yaptı.

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Gökkuş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye’de şiddet gören kadınların sayısının her geçen yıl arttığını ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Gökkuş, kadın haklarının güvence altına alınması için anayasal haklarının zorunluluğundan söz etti.

“Her türlü şiddete, sömürüye, savaşa meydan okuyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Elif Gökkuş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada; “Bugün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, 81 il ve 973 ilçede alanlarda eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz. Şiddet nedeniyle yaşamını yitiren tüm kız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Bugün, dünyada ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınlarla tek yürek olduk: her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Sözlerinin devamında kadınların anayasal haklara sahip olması gerektiğine vurgu yapan Akkuş, “Hayattan koparılanın bir evlat, bir anne, bir abla, bir kardeş, bir arkadaş, bir dost olduğu gerçeği yok sayılıyor. Cinayetlerin üzeri “şüpheli kadın ölümü” denilerek kapatılmak isteniyor. Kırmızı çizgimiz olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca feshediliyor. 6284 Sayılı Şiddet Yasası’na göz dikiliyor. Cumhuriyetin biz kadınlar üzerindeki en önemli kazanımlarından olan Medeni Kanun budanmaya çalışılıyor. Kadının insan haklarının en büyük güvencesi olan laik düzen büyük bir tehdit altında. Yeni Anayasa tartışmalarında, kadınlar hedef tahtasına konuluyor” ifadelerine yer verdi.

“Kimseye geçit vermeyeceğiz”

Türkiye’de yaşanan kadına yöneltilen şiddet olaylarının her geçen yıl arttığını ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Elif Gökkuş “2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu yıl 10 ayda 194’ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldü. Bir kez daha haykırıyoruz: şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturma vardır. Kadın cinayetleri politiktir. Bizler eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! “Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde” diye haykırırken sesimizi de sözümüzü de yükselteceğiz. Yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz. Can simidimiz olan İstanbul Sözleşmesi’ni ilk fırsatta yeniden uygulamaya koyacağız. Kıyafetimizden kahkahamıza, kaç çocuk doğuracağımızdan ne zaman evleneceğimize kadar her şeyimize karışanlara geçit vermeyeceğiz. Kadını aile içinde eritmeye çalışanlara, eşit yurttaşlık haklarımıza sahip çıkarak cevap vereceğiz. Kadına yöneltilen şiddeti de kadın cinayetlerini de sonlandıracağız. Biz kadınlar vardık, varız ve var olacağız. Çok kararlıyız. 63 yıl önce çırpılan kelebeklerin kanatları bugün daha güçlü çırpılıyor! Önümüzde durmaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecek” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe