Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Adayı Pelin Yıldırım Demir’in projelerine dair ilk açıklaması; İşte o projeler

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray için hayata geçirmeyi planladıkları projelerin bir kısmında söz etti. Aday, Demir’in açıkladığı projeler arasında; “Belediye Düğün Salonu ve Nesiller Arası Aktarım Sosyal Yaşam Projesi” merak konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray için yapılabilecek ve yapılması zaruri olan birçok projenin olduğuna değinerek yakın zamanda açıklanacak olan projeler hakkında kısa bir bilgi verdi. Aday Demir, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında; “Biz Aksaray’ın ne yazık ki son zamanlarda hak ettiği hizmeti alamamasından rahatsız olduk ve bu görevi üstlenmeyi kendimize misyon edindik. Öyle ki Aksaray için yapılacak çok şey var. Enerjimle, tutkumla, farklı ve yeni bakış açımızla Aksaray’a faydalı işler yapacağımıza hiç şüphem yok. Kadromuz ve projelerimiz, hepsi hazır. Hepsi Aksaray halkının faydasına olacak işler. Bizim şehrimizde temel belediyecilik noktasında birçok eksik var. Şehrimizin altyapısı eksik, hala kanalizasyon olmadığı için mahallelerde fosseptik çukuru kullanılan yerler var. Asfaltsız yollarımız çok, mahallelerimiz eşit ve adil hizmet alamamakta, musluklarımızdan içilebilir su akmamakta, otopark sorunu çözülememekte, yeşil alanlarımız yeteri kadar yok. Çok fazla teknik sorun söz konusu. Harita yüksek mühendisiyim, benim master’ım şehirleşme ve kentleşme üzerine. Ancak benim en önemli projem, Aksaray vatandaşlarına en önemli vaadim, sosyal belediyeciliği hayata geçirmek olacak” diyerek sözlerine başladı.

“Belediye Düğün Salonları açacağız”

Aksaray’da dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar için projeler yapılacağının altını çizen Pelinsu Yıldırım Demir, “Dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarımızın yanında olacağız. Belediye düğün salonları açacağız. Halk kart sunacağız, halk marketler sunacağız. Kadın birlikleri kuracağız, kadın girişimcileri destekleyeceğiz. Gençlerimizi kafeler caddesine hapsetmeyeceğiz. Aksaray’ın gençleri kafeler caddesine hapsolmayı hak etmiyor”

“Gençlerimizi ve yaşlılarımızı sosyal yaşam alanlarında bir araya getireceğiz”

“Gençlerimiz için kültürel ve sanatlar yapacağız. Nesiller boyu aktarım projemiz var. Bu proje kapsamında; gündüzleri evde yalnız yaşamak zorunda olan yaşlılarımızla, gençlerimiz ve çocuklarımızı bir araya getireceğimiz bir sosyal yaşam alanı olacak. Bu sosyal yaşamda spor faaliyetleri, sosyal kültürel faaliyetler yapılabilecek alanlar olacak. Bu sayede; yaşlılarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz bu sosyal yaşam alanında aynı yaşamı paylaşacaklar. Örneğin 75 yaşındaki bir amcamız, hayattaki deneyimlerini 18 yaşındaki bir genç kardeşimize aktarabileceği bir ortam yaratacağız. Biz, şehrimizin gencine, yaşlısına, kadınına sahip çıkacağız. Bu şehrin sokaklarına sahip çıkacağız. Bir dönem Memiş Akın hizmet etti Aksaray’a ve 30 yıl aradan sonra halen Memiş Akın’ı konuşuyoruz. Memiş Akın benim siyasi büyüğümdür, benim belediyecilik anlamındaki rehberimdir. İnşallah 30 yıl sonra da benim ismim geçtiğinde, “iyi ki gelmiş” denileceğiz. İşte o gün ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe