Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Adayı Pelin Yıldırım Demir: “Bu şehir gençlerin, kadınların, emeklilerin şehri”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelin Yıldırım Demir, “bir Aksaray hayalim var” diyerek çıktığı seçim yolculuğunda Yenigün Gazetesi Sorumlusu Yaşar Karatay’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bilal Özdemir, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar ve İl Başkan Yardımcısı Yasemin Turan Özdemir de Belediye Başkan Adayı Demir’e eşlik etti.

Aksaray’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilk kadın aday olma niteliğini de taşıyan Pelin Yıldırım Demir, sosyal ve kültürel politikaların belediyecilik anlayışı ile birlikte ilerletilmesi ve belediyenin organizasyon gücünün şehrin kalkınmasına yönelik kullanılması gerektiği vurgusunda bulunurken, “Bizim anlayışımızda; biz eksikleri tespit ederiz, bu eksikliklerin yerine getirilmesi için yüksek sesle konuşuruz ve en iyisini yapmak için görev talep ederiz” ifadelerine yer verdi.

“Benim hayalimin, Aksaray’ın hayali olduğunu gördüm”

Aksaray Yenigün Gazetesi’ne yaptığı ziyaret sırasında açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelin Yıldırım Demir, “Çok yoğun bir şekilde saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaflarımızla vatandaşlarımızla gençlerimizle sürekli bir aradayız. Ben, “bir hayalim var” diyerek yola çıkmıştım. Gördüm ki aslında bu hayal Aksaray’ın gençlerinin, Aksaray’ın kadınlarının hayali, Aksaray’ın beyefendilerinin hayali. Bu ortak hayalde gelişmek, kalkınmak ve belediye hizmetlerinden faydalanmak var. Şehrimiz maalesef hak ettiği hizmeti bir türlü alamıyor. Mahallelerde, merkezden uzak ilçelerde, beldelerde altyapı sorunları, yol sorunları, belediyenin yapması gereken temel faaliyetler anlamındaki sorular çözülmemiş. Biz 2024 Türkiye’sinde musluklarımızdan su içemez bir haldeyiz. Yani bunları konuşmak bile aslında züldür ama bunları konuşmak da esasen, sosyal ve kültürel anlamda bu şehre ne yapılabilir bu şehre kadının emeğinin değerlenmesi için ne yapılabilir, gençlerin istihdamının değerlenmesi için belediye ne yapabilir? Çünkü büyük bir organizasyon gücü var. Bu gücü şehrin kalkınması için nasıl kullanabilir. Artık öyle ki; yol istemekten, trafik sorunu iletmekten, otopark sorunu çözülmesini talep etmekten bunları konuşmaya sıra gelmiyor. Yani bunlar zaten çözülmesi gereken, yapılmaması ve bu sorunları yaşamamızın çok büyük bir ayıp olduğunu düşünüyorum. Diğer bahsettiğim talepleri iletmek artık bir lüks haline geldi. Bizim anlayışımızda biz eksikleri tespit ederiz, bu eksikliklerin yerine getirilmesi için yüksek sesle konuşuruz ve en iyisini yapmak için görev talep ederiz” ifadelerine yer vererek sözlerine başladı.

“Bir şehir 3-4 kişi ile yönetilmez; Bu şehir gençlerin şehri”

Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Demir sözlerinin devamında, Aksaray için hazırlanan projelerin netlik kazandığını ve yakın zamanda açıklanacağını belirterek “Biz, hemşerilerimize, “bize bir şans verirseniz Aksaray’ı Orta Anadolu’nun bir yıldızı yapacağız” diyoruz. Bunun sözünü veriyoruz. Bu konuda referanslarımızda aslında çok uzakta değil. Kırşehir Belediyesi örneği var, Eskişehir örneği var, gözbebeğimiz Ankara ve İstanbul örneği var. Belediye başkanlarımız o anlamda benim yanımdalar. Projelerimiz hazır, artık önümüzdeki günlerde projelerimizi açıklayacağız. Biz bu şehrin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yani bir kişinin her şeyi bilmesi mümkün değil. Bir şehir 3-4 kişi ile tabiri caizse 4 tane zenginle yönetilmez. Bu şehir gençlerin şehri, bu şehir kadınların şehri, bu şehir emeklilerin, esnafların aynı zamanda dar gelirlilerin şehri. İnsanlarımız ne istiyor bunu iyi tespit etmek ve onların isteklerine yönelik sosyal belediyeciliği hayat geçirmek için biz bu yola çıktık. Hemşerilerimizden de destek istiyor, şans istiyoruz. Biz kendimize inanıyoruz, ekibimize güveniyorum ben. Projelerimize güveniyorum. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aksaray ölçeğinde çok ciddi bir hazırlığı var. Proje anlamında kadro anlamında çok ciddi bir potansiyeli var” ifadelerine yer verdi.

“1 Nisan sabahından itibaren şehrimiz için çok güzel işler yapacağız”

Aldığı akademik eğitim ve iş deneyiminin şehirleşme ve kent yönetimi üzerinde olduğunu vurgulayan genç aday Pelin Yıldırım Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin derin bilgi ve birikimini de yanıma alarak çok güçlü bir biçimde bu yola çıktığıma inanıyorum. 31 Mart akşamı ve 1 Nisan sabahından itibaren şehrimiz için çok güzel işler yapacağız. O anlamda çıkmış olduğumuz bu yolda kendimiz anlatamaya devam edeceğiz. Ben 31 yaşındayım Harita Yüksek Mühendisiyim. Şehirleşme ve Kent Yönetimi benim akademik anlamda da eğitimini aldığım, bildiğim bir iş. İş dünyasında da yaşamış olduğumuz bu deneyimleri hayata geçirmek istiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe