Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Adayı Demir Aksaray’daki tüm siyasi parti temsilcilerine seslendi; İşte detaylar

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, katıldığı bir radyo programı söyleşisinde Aksaray için oldukça önemli bir konu olan madde bağımlılığı konusuna değindi. Aksaray’da madde bağımlılığın çocuk yaşlara kadar düştüğünü ifade eden Pelinsu Yıldırım Demir, bu konuda ivedilikle harekete geçilmesi için şehrin tüm siyasi parti temsilcilerine, yöneticilerine ve idarecilerine çağrıda bulundu.

“Çocuklarımız bizim ortak paydamızdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında; Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Başsavcımız açıkladı; Aksaray’da madde bağımlılığı 11 yaşına kadar düşmüş durumda. Yani 11 yaş çocuk demek bakın genç de değil. Burada gençlerimizi sporlar ve sanatla buluşturmalıyız. Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına ne yapabiliriz, bunu şehrin tüm siyasetçilerinin, tüm yöneticilerinin, tüm idarecilerinin üzerinde düşünmesi, konuşulması ve tartışılması gereken konular bunlar. Sanat sokağı projemiz var. Bu hem gençlerimiz hem de şehirdeki vatandaşlarımız için sanatla uğraşabilmeleri için planlıyoruz. Sanat sokağı ile de kalmıyoruz. Sanatı sporla beslememiz gerektiğini biliyoruz. Spor tesisleri ve altyapı destekleri sağlayıp Aksaray’ın gençlerini madde denilen illetten kurtarmak ve korumak için elimizden en geliyorsa yapacağız. Bu konu seçimlerin, partilerin çok üzerinde bir konu. Bu konuda tüm siyasetçilere, bu şehrin akil insanlarına, yöneticilerine, idarecilerine çağrı yapıyorum. Lütfen Cumhuriyet Başsavcımızın açıkladığı konuyu ve rakamları ciddiye alalım” ifadelerine yer vererek, konu hakkındaki çalışmaların birlik olunarak yapılması noktasında çağrıda bulundu.

“Madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezleri faaliyete geçireceğiz”

Pelinsu Yıldırım Demir, açıklamasının devamında, “Madde bağımlılığının 11 yaşına kadar düşmesi ne demek. Bizim geleceğimiz nereye gidiyor. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Bu konuda gerçekten hem gençlerimizin hem ailelerinin canları yanıyor. Bu duruma nasıl geldik ve bugün bu durumdan nasıl dönebiliriz oturup konuşmamız lazım. Madde bağımlılığı ile ilgili psikolojik rehabilitasyon, psikolojik destek sunacak merkezler açılabilir. Bu da bizim projelerimiz arasında. Psikolojik desteği sunacak rehabilitasyon merkezilerine ve psikolojik danışmanlık merkezlerine ihtiyacımız var. Aksaray’da çünkü kullanımının yaygınlaşması oldukça arttı. Bu konuda tekrardan sesleniyorum, her birimiz üzerimize ne düşüyorsa ortak sorumlulukla, hiçbir ayrımımızın olmadı hep birlikte aynı hedefte hizmet vermek için bir araya gelmeliyiz. Çocuklarımız da bu bir aradalığın öznesi ve ortak noktası konumundadır. Bilinci ve farkındalığı artırmamız lazım” sözlerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe