Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ceza muhakemesinde kritik adımlar: Aksaray Barosu’ndan avukatlara yol haritası!

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik yoğun olarak yaptığı Eğitim Seminerlerine güncelliğini kaybetmeyen “Ceza Muhakemesinde Müdafilik – Vekillik, Soruşturma ve Kovuşturma İşlemleri” adlı seminer Aksaray Barosu avukatları ve stajyer avukatların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Av. Ferit Köse açılış konuşmasında ; “ Sayın Misafirlerimiz, değerli meslektaşlarım Aksaray Barosu olarak düzenlemiş olduğumuz Ceza Muhakemesinde müdafilik-vekillik, Soruşturma ve kovuşturma işlemleri konulu eğitim seminerine hepiniz hoş geldiniz.

Bugün burada ceza muhakemesi hukukunun önemli yapı taşlarından biri olan müdafilik ve vekillik konusunu, ceza yargılamasının kritik iki aşaması olan soruşturma ve kovuşturma evreleri bağlamında ele alacağız.

Ceza yargılamasının temel amacı, maddi gerçeği ortaya çıkararak adaleti sağlamak ve bireylerin haklarını korumaktır. Bu süreçte savunma hakkı, adaletin ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkar.

İşte bu noktada avukat, bireylerin haklarını korumak ve adil yargılamayı sağlamak için son derece kritik bir rol üstlenir.

Avukat, şüpheli veya sanığın haklarını en etkin biçimde savunurken, adil bir dengenin kurulması için yargı makamlarına karşı dengeleyici bir güç işlevi görür.

Ceza muhakemesinde süreç iki ana evreden oluşur: soruşturma ve kovuşturma.

Soruşturma evresi, suçun işlendiği şüphesine dayanan araştırma faaliyetlerini içerir.

Bu aşamada, kolluk ve savcılık tarafından yürütülen işlemler esnasında bireylerin temel hak ve özgürlükleri büyük bir titizlikle korunmalıdır. Avukatın bu aşamadaki varlığı, gerek usul ihlallerini önleme, gerekse şüphelinin haklarının korunmasını sağlama açısından hayati önem taşır. Kovuşturma evresi ise, suçun ispatı ve sanığın yargılanması sürecidir.

Bu aşamada da vekil veya müdafi, sanığın adil bir yargılamaya tabi tutulmasını sağlamak için tüm haklarını titizlikle gözetir, delillerin tartışılmasına katılır ve mahkemede etkin savunma yapar.

Seminerimiz boyunca, ceza yargılamasının bu iki aşamasında müdafi ve vekilin üstlendiği kritik rolü, bu süreçlerde karşılaşılan hukuki sorunları, ayrıca savunma hakkının etkin kullanımı için alınabilecek önlemleri ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz

Aksaray Barosu olarak meslektaşlarımıza mesleki eğitimler sunmayı görev edinip, tüm meslektaşlarımızı eğitim hizmetlerimizden faydalandırmaya çalışıyoruz.

Verimli bir seminer olacağı düşüncesi ile Bizleri kırmayarak şehrimize gelen kıymetli meslektaşımız Av. Naim Karakaya hocamıza ve siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum .” dedi.

Katılımcı ve eğitim seminerine ilgi gösteren meslektaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Köse, bu tür eğitimleri sürdüreceklerini belirtti.

Program sonrasında Av. Naim Karakaya ve Baro Başkanı Av. Ferit Köse eğitim programını değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular.

Bülten

Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü,
Sıradaki Haber Aksaray’ın şampiyonluk zaferi! Görme engelliler tarih yazdı