Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CEYLAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

esnaf ve sanatkarlar odası

esnaf ve sanatkarlar odası başkanı doğan ceylan 10 ocakÇalışan gazeteciler günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında

“10 ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğegirerek basın mesleği icrasında emek veren çok değerli basın mensuplarımızınhaklarını düzenleyen ve “Çalışan gazeteciler günü” olarak Ülkemize özgü bu özelgünü hep birlikte kutlamaktayız. Özellikle bilinmelidir ki bir ülkenin vetoplumun vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız ve özgür basındır. bu duyguve düşüncelerle;

basında kuruluşlarında çalışan tüm arkadaşlarımızın, 10ocak 2019 tarihinde kutlanacak olan, Çalışan gazeteciler gününü canı gönüldenkutluyorum. 

toplumda çok büyük ve de önemli bir yere sahip olan, bu basın mesleğini hakkıyla yerinegetiren, büyük emekler sarf eden basın mensuplarımızın, özel ve anlamlı günüolan; Çalışan gazeteciler gününü, teşkilatımız ve de toplumumuzun her kesimiile birlikte kutlamanın sevincini yaşamaktayız.

en etkili iletişim araçlarından olan basının, özgürlükçüileri demokrasilerin vazgeçilmez, en temel özelliklerindendir. halkın sağlıklıhaber alabilmesi için, olayların farklı açılardan yorumlayanları izlemesi,demokrasilerde halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmezleridir. bu nedenlegüçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlüdemokrasinin güçlenmesini sağlayacaktır.

bu itibarla toplumsal değerlere saygılı, kişi hak veözgürlüklerini koruyup gözlemeyi temel bir görev sayarak, halkımızın doğruyansız olarak bilgilendirilmesi gibi önemli bir görevi üstlenen basınkuruluşları ve çalışanları, aynı zamanda demokrasimizin de güçlenmesinde,ileriye gitmesinde de önemli bir role sahiptirler.

İlimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan vegelişmelerden gece gündüz demeden, yağmur, kar, çamur demeden, bütün zorşartlarda ve de ellerindeki kısıtlı imkanlarla, düzenli bir mesaileri olmadanher an haberdar olmamızı sağlayan, ilimiz yerel gazete ve basın mensuplarımızınbu anlayışla çalıştıklarını canı gönülden biliyoruz. bu amaçla çalışan ve dehizmet veren basın mensuplarımızın hak ettikleri yere ve gelir düzeyinekavuşmalarını teşkilatlarımız olarak da canı gönülden diliyoruz.

İşte bu duygu ve düşünce ile;

her türlü olumlu ve olumsuz şartlarda bilginin eldeedilmesi, topluma ulaştırılmasında doğru ve tarafsız yayıncılık ilkesi edinenve ilimizde bu amaçla da kamuoyunu bilgilendirme görevini başarı ile yerinegetiren, ulusal ve yerel tüm basınımızın tüm çalışanlarının, gazeteciler gününüen içten duygularımla kutluyor, ayrıca değerli basın mensuplarımızın sağlıklı,mutlu, başarılı ve huzurlu bir yıl geçirmelerini de temenni ederim” dedi.

haber merkezi  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri, yaz
Sıradaki Haber Aksaray’da toplu taşıma klimaları için alarm: Zabıta harekete geçti!