Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BÜYÜKSÜN TÜRKİYE

18aralık uluslararası göçmenler günü

18aralık uluslararası göçmenler günü dolayısıyla İl göç İdaresi müdürlüğü veaksaray Üniversitesi işbirliğinde program düzenledi. aksaray Üniversitesikonferans salonundaki programa aksaray valisi ali mantı, asÜ rektörü yusufŞahin emniyet müdürü ali karabağ, kamu kurum müdürleri sivil toplum kuruluşlarıtemsilcileri ile öğrenciler ve davetliler katıldı. 

aksarayİl göç İdaresi müdürlüğünün “uluslararası göçmenler günü” münasebetiyleorganize ettiği “her göç bir İnsan, her İnsan bir göç” isimli program, asÜkonferans salonu’nda, geniş bir katılımcı eşliğinde icra edildi. etkinliğinaçılışında kısa bir konuşma yapan rektör Şahin, kendi memleketinden uzakolmanın kendi içinde farklı problemleri olduğunu ifade ederek, “yeme-içme,sohbet, çalışma, kültürel aidiyet… akademik çalışmalar için yurt dışına ilk kezçıktığımız dönemlerde, sadece tanıdık bir selam duymanın bile ne denli kıymetliolduğunu idrak etmiştik. Ülke olarak -tarihsel köklerimizden gelen merhametlebirlikte- göç konusuna son derece duyarlı şekilde yaklaşıyoruz. Üniversitemizdebin civarında uluslararası öğrencimiz var. Ülke çeşitliliğini ve öğrencisayısını peyderpey, imkânlar ölçüsünde arttıracağız” dedi.

aksarayvalisi ali mantı da etkinlikte bir selamlama konuşması yaptı. gerek selçuklu,gerek osmanlı, gerekse türkiye döneminde aziz milletin, zulme uğramış, birşekilde hürriyetini kaybetmiş tüm insanlara kapısını açtığını belirten valimantı, “milli, insani ve İslami bir görev olarak mazlumlara kapımızı her zamanaçtık. bugün de ülkemizde çok sayıda misafirimiz var. devlet ve millet olarakher zaman mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. allah devletimizi vemilletimizi kudretli eylesin. türkiye cumhuriyeti dünyada tüm mağdurlara,kimsesizlere el uzatan bir ülke. ortadoğu’da, afrika’da, kafkaslara Çin zulmüaltında olanlara karındaşlarımızın hep yanındayız” dedi.

göçİdaresi İl müdürü mehmet servet yelken ise göç konusunun dünyanın en önemligündemlerinden birisi olduğunu belirterek, türkiye’nin gerek konumu, gereksegeçmişten bugüne duruşu ve merhametiyle bu konuya yaklaştığını kaydetti. açılışkonuşmasının ardından sahneye asÜ müzik bölümü ve aksaray’da yaşayangöçmenlerden oluşan bir koro çıktı. koro, farklı kültürlere ait eserleri icraetti ve kardeşlik notalara döküldü.

İçerisindegöçmenlerin de bulunduğu asÜ mehteran takımının gösterisinin ardından sahneyegelen suriyeli bir öğrenci, kendilerini türkiye’de hiçbir zaman yabancıhissetmediklerini ifade ederek “türkiye bize sahip çıktı, hayatımızıkolaylaştırdı. büyüksün türkiye…” dedi.  

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden birisi olan
Sıradaki Haber Minik öğrenciler Sultanhanı Kervansaray’ını keşfetti