Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu haberi duyan nüfus müdürlüğüne koşuyor!

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların hayatını

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına devrim niteliğinde bir adım attı. “Hayat Kimliğinle Kolay” adı verilen yeni uygulama ile artık kimlik ve ehliyet belgelerini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bu uygulama ile Türkiye, dünyada bir ilke imza atıyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor.
Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan vatandaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.
Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan vatandaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL’lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.
*Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekiyor.
*Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamıyor.
*Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor.
*Birleştirme işlem için randevu alınıyor.
*Randevu tarihinde ilgili nüfus müdürlüğüne şahsen gidilerek birleştirme işlemi gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi