Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BU GÜN HAYIRLI EVLATLARIMIZI VE AKSARAY’IN ADAMLARI SOMUNCA BABA’DA ANILACAKLAR

bu günde 24 yıldır

bu günde 24 yıldır aralıksız olarak sürdürülen aksaray lıolup ta hizmetleriyle birimizi bin edenler ile aksaraylı olmadıkları haldegörevleri esnasında aksaray’a hizmet edenlerin bir kısmı ervahkabristanlığındaki kabirleri başında, bir kısmı ise burada yapılacak dua ilegıyaplarında anılacaklar.

konu ile ilgili olarak bilgi veren ve 1994’den itibarenher yıl aralık ayının 24’ünde bu anma programını düzenleyen gazeteci-yazar aligenç ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle meslek odaları ve  stk yetkililerini Öğle namazından sonrasomuncu baba camisinin önüne çağırdı.

yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren genç” dönemin anapgrup başkan vekili raşit daldal, vilayetlik mücadelemizin kıvılcımını 1987 yılının ramazan bayramıgazetesinde birlikte çağktığımız ve kanunun tbmm’sinde kabul edilmesine kadardabu mücadelemizi birlikte bize  destekolanlarla aralıksız olarak yürüttüğümüz, vilayet olmamızdan sonrada ihtiyacımızolan hizmetlerin alınması için birlikte çalıştığım gazeteci-yazar  can kardeşim ve meslektaşım merhum Çapantekeli’yi.

köşe yazılarıyla geçmişimize ayna olan gazeteci-yazarmerhum mahir südemen hocamızı, hayatını aksaray’ımızın birinin bin olmasınaadayan İl genel meclisimizin ilk seçimle gelen başkanı olan eğitimci-siyasetçiİsmail baysal ile yine kaçtığı bulgaristan’dan aksaray’a geldiği andan ömrününsonuna kadar memleketimize maddi ve manevi sayısız hizmetler veren kaşifnalbantoğlu’nu kabirlerinin başında.

aksaray’ı 300 yıl içtiği ırmak suyundan kurtarmasınınyanında ilimize birçok hizmetle veren sultan abdülhamit hanın başyaveriortaköylü hacı ali paşa’yı, aksaray’ımızın 1. İlçelik esaretindenkurtarılmasını sağlayan 40 numaralı kanun teklifini veren bmm başkanı vetürkiye cumhuriyetinin kurucusu mustafa kemal atatürk’ü.

aksaray’ın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da haketmeyeceği 59 yıl süren 1.İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan kanununçıkartılmasının  sağlanması başta olmaküzere aksaray şehri ve genelinde başta azmi milli un fabrikası, vilayetmeydanındaki üç tarihi bina, aksaray lisesi, halk kütüphanesi ve vilayetmatbaası binası ile  yollar idaresibinası olmak üzere sayısız eserlerin oluşturulmasını sağlayan vehbi  Çorakçı’yı, mamasun barajını yaptıran ve topakkaya beldemizi kurduran medeni berki.

1 nisan1964 tarihinde verdiği  aksaray’ın il olması konusundaki teklifiylekonuyu gündeme getiren verilen teklifi meclis bütçe ve İç İşlerikomisyonlarında kabul edilen, fakat adana milletvekili  kemal sabriibrahimoğlunun muhalefet şerhinedeniyle kanunlaşmayan teklifi veren oğuz demir tüzün’ü.

aksaray’ımızın 2. İlçelikten kurtarılmasının baş mimarımehmet altınsoy’la, 8. cumhurbaşkanımız milletimizin Şehit başbakan adnanmenderes’ten sonraki 2. adamı olan turgut Özal’ı

yeri doldurulamayan mülkiyeli kaymakam yüksel Özden,görevi boyunca başta milli eğitim yatırımları olmak üzere o zamanki aksarayilçesine kazandırdığı hizmetleriyle niğde’liler tarafından “aksaray’ın valisi”olarak isimlendirilen resmiyette olmasa da pratikte de aksaray genelineyapılmasına vesile olduğu hizmetleriyle ilk valimiz olan şimdiye kadaraksarayda görev yapan bir çok valinin toplamından fazla hizmet eden vali ÜnalÖzgödek ve yıllarca ilimiz genelinde sahada yaptığı araştırmalar, ayrıca ülkemiz genelindeki kütüphaneler ilearşivlerde yaptığı çalışmayla elimizdeki en kapsamlı aksaray tarihinini yazantarihçi merhum İbrahim hakkı konya’lıyı.

aksaray’ın 1. vilayetliğinde vehbi Çorakçı ile atatürk’ütanıştırıp vilayetliğimizin yolunun açılmasını sağlayan doktor adnan adıvar veeşi halide edip adıvar ile vilayetlik kanunu görüşülürken yaptığı konuşmaylaaksaray’ın istikbali için Çakmak tren istasyonuna demir yolu ile bağlanmasınıisteyerek 2008 yılında bu konuda başlattığımız kampanyamıza ilham veren1.meclisin burdur üyesi soysallı İsmail süphi yi ise gıyaplarında yapacağımızdualarla anacağız.

bu toplantıya ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriylemeslek odaları ve stk yetkilileriyle mensuplarını ve gazetecilerini ahdevefanın gereği bekliyoruz” dedi.

haber ali genç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bayramda Ihlara Cam Terası ve
Sıradaki Haber Ihlara Cam Terası ve Kafeterya: Mükemmel Manzara Eşliğinde Bayram Keyfi!