Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BU AKŞAM YARATILIŞ MAKSADIMIZ PEYGAMBERİMİZİN 1447. DOĞUM GÜNÜ OLAN MEVLİT KANDİLİ

bu akşam namazından sonra

bu akşam namazından sonra ilk yaratılan ruh olan ve tümalemlerin içindeki canlı cansız yaratılanların tamamının rabbimiz tarafındankendisinin hatırına yaratılan nebiler, nebisi peygamberimizin yaşlı dünyamızateşriflerinin 1447. kutsal gecesi olan mevlit kandili.

bu gün akşam namazından sonra başlayacak olan peygamberefendimiz hazreti muhammed(s.a.v.)’in yeryüzüne teşrifleri yüzü suyu hürmetinekutlanan mevlit kandili türkiye diyanet başkanlığı tarafından sadece bir geceile sonlandırılmayacak.

cuma hutbesiyle yapılan duyuruda ülkemizdeki tüm camilerile yurt dışındaki ülkemiz camilerinin tamamında etkinliklerin 1 hafta boyuncadevem edeceği

bu çerçevede bugünden başlanarak 1 hafta boyunca türkiyecumhuriyet diyanet İşleri başkanlığı tarafından ”mevlidi nebevi” ismi ile  başkent ankara’nın yanı sıra 81 ilin geneliile birlikte yurt dışındaki türkiye vatandaşları tarafından kurulan camilerdede yapılacak etkinliklerle sohbetler yapılırken, ayrıca da ikramiyesi  umre ve başkaca hediyeler olan yarışmalar düzenlenecek.

verilecek konferanslar ve yapılacak sohbetlerde nebilernebisi efendimiz anlatılmaya çalışılacak.,

(haber ali genç)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Derebucak ilçesinde, 2 otomobilin
Sıradaki Haber Otomobillerin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı