Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Brisa, endüstri 4.0 ve siber güvenlikte küresel dönüşüme katkı sağlayacak!

Brisa, Endüstri 4.0 ve dijital üretim süreçlerinde siber güvenliği sağlamak amacıyla başlatılan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Endüstri 4.0 ve Operasyonel Teknoloji için Siber Güvenlik” Dijital Avrupa projesinin partnerlerinden biri oldu. Proje, Sabancı Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, global üniversitelerin de arasında bulunduğu 6 ülkeden 10 partner ile yürütülecek ve Operasyonel Teknolojiler güvenliğinde küresel bir dönüşüm başlatmayı hedefliyor.

Brisa, Endüstri 4.0 ve

Projenin temel amaçları arasında, şirketlerin siber güvenlik yeteneklerini geliştirmek, Avrupa ve Türkiye’deki geniş siber güvenlik becerileri açığını kapatmak, mesleki uygulama ve öğrenme yöntemleri geliştirmek ve siber güvenlik ekosistemine katkıda bulunmak yer alıyor.

AKSARAY FABRİKAMIZDA TÜRKİYE’DE YENİLİKLERE İMZA ATMIŞ BİR ŞİRKETİZ

Brisa Bilgi Teknolojileri Direktörü İlker Şahin, geleceğin üretim teknolojilerine liderlik etmekten gurur duyduklarını belirterek, “Brisa’da dijitalleşme yolculuğumuzun başlangıcı çok uzun yıllara dayanıyor. Üretim de dahil olmak üzere yaptığımız akıllı teknoloji ve dijitalleşme yatırımları ile hem İzmit hem de Aksaray Fabrikamızda Türkiye’de yeniliklere imza atmış, robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 alanlarında öncü uygulamaları hayata geçirmiş bir şirketiz. Proje ile bu alanlarda bilgi transferi sağlayarak kritik bir rol alacağız. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da gençlerin geleceğin akıllı fabrikalarına uygun donanıma sahip şekilde yetişmesi için okullarda müfredata girecek eğitim programları geliştirmeyi, genç siber güvenlik uzmanları yetiştirmeyi ve onlar için yeni iş alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Projeye liderlik eden Sabancı Üniversitesi ve tüm proje ortakları ile birlikte çalışmak için heyecan duyuyoruz,” dedi.

BRİSA, HEM TÜRKİYE’DE HEM DE AVRUPA’DA SİBER GÜVENLİK VE ENDÜSTRİ 4.0 ALANLARINDA ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ OLMAYI HEDEFLİYOR

Brisa, projede yeni nesil teknolojilerden müfredat geliştirmeye, çalışan eğitimlerinden vaka çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede kritik görevleri yerine getirecek. Şirket, robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 gibi alanlardaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, Avrupa’nın ve Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Brisa, eğitim programları tasarlayarak siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacak. Endüstri 4.0 girişimlerini korumanın önemini vurgulayan gerçek hayattan örnekler ve vaka çalışmaları sunarak eğitime somut bir boyut kazandıracak. Eğitim programlarının katılımcılar üzerindeki etkisini ölçmek ve sürekli geliştirmek için verileri analiz edecek. Proje sonuçlarını Avrupa üretim camiasında paylaşarak siber güvenlik bilincini ve uygulamalarını geliştirmeye katkıda bulunacak.

Bu proje ile Brisa, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da siber güvenlik ve Endüstri 4.0 alanlarında önemli bir dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyor. Aksaray ve İzmit fabrikalarında yürütülecek çalışmalarla, Brisa’nın dijitalleşme ve teknoloji yatırımları, bölgenin ve ülkenin siber güvenlik kapasitesine önemli katkılar sağlayacak. Haber Merkezi

2024-2025 futbol sezonunda TFF İkinci
Sıradaki Haber Aksaray’da Belediyespor’un ikinci etap çalışmaları ne zaman?