Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BÖREK SEVENLERİN YENİ ADRESİ

kır pidesi ve su

kır pidesi ve su böreği sevenler için yeni açılan sarapide ve börek salonu’nun sahibi mehmet türker’den bilgiler aldık.

türker “uzun yılardır börek işi yapıyorum burayı yeniaçtık. daha önce çarşı merkezde çalışıyordum.  aksaray halkının damak tadına uygun herkesimden insanın seveceği bir şey yapmak istedim. günün her saatindeyiyebilecekleri hafif ve doyurucu bir yemek türü olduğunu düşünüyorum.

burada karadeniz yöresine ait kır pidesi ve karadenizpidesi ve adana yöresine ait su böreği satıyoruz.  kır pidesinde çeşitlerimiz kıymalı, peynirli,patatesli ıspanaklı. karadeniz pidemiz yumurtalı sucuklu, kaşarlı kıymalı, sadekaşarlı birde güveç dediğimiz pidemiz var ve mantarlı pide çeşitlerimiz var.

bizim su böreğimiz özel bir börektir. adana’ya özgü birtarifi vardır türkiye’de yaygın olarak sadece yedi ilde satılır. İstanbulankara, kırıkkale, sivas İzmir, aksaray ve tabi adana’da satılır İnsanlar ençok su böreğini seviyorlar.

İşimi severek yapıyorum. İnsanların yaptığım böreğisevmeleri beni mutlu ediyor. İnsanların ailece veya arkadaşlarıyla geliplezzetlerimizi tatmaları için çok uygun fiyatlandırdık.  ayrıca telefonla sipariş vererek paket hizmetide veriyoruz. tüm aksaraylı hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

haber avni kuru  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

  Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Mikrobiyota ve Terapötik Kullanımı” Semineri Düzenlendi