Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bizim için her seçim önemli

Bizim için her seçim

Bizim için her seçim önemli

2023 şehir buluşmaları kapsamında Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i burada Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, ilçe ve belde belediye başkanları parti yöneticileri karşıladı.

Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk Parti binasında yaptığı konuşmada; “Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin’i, şehrimizde ağırlıyoruz. Kendisine teşrifleri için teşekkür ediyoruz. 8 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle Aksaray İl Başkanı olarak atandım. Atanmamın akabinde iki tane seçim atlattık. Allah’ın izniyle Aksaray olarak bu seçimlerden yüzümüzün akıyla çıktık. Yüzyılın seçiminde Aksaray olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda yüzde 71.53, ikinci turda 75.38 oy oranıyla Aksaray’ımız Türkiye genelinde altıncı sırada, nüfus oranına bakarak Türkiye’de ikinci sırada tamamladık. Aksaray olarak her seçimde AK Parti’mize ve Dünya Liderimiz RecepTayip Erdoğan’a en yoğun desteği veren iliz. Grup Başkanvekilim ve değerli dava arkadaşlarım, seçim çalışmalarını her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızın gayreti ile milletimizin desteği ile yerel seçimlerde de başarıya ulaşacağımızdan eminiz ve hazırız. Demokratik yapı olarak ilimiz muhafazakâr ve milli değerlerine sahip bir ildir. Bunun kanıtı olarak aziz hemşerilerimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve yol arkadaşlarına her seçimde sahip çıkmış, hükümetimiz tarafından Aksaray’ımıza yapılan hizmetlerin karşılığını sandıkta destekleriyle göstermiştir. Grup Başkanvekilim, Aksaray olarak 15 yıldır talep ettiğimiz Aksaray’ı Akdeniz limanlarına bağlayan demiryolu yapımında belirli bir mesafeye geldik. İhale sürecinde olan demiryolu sürecimizin sizlerinde yoğun desteği ile hızlandırılarak Aksaray’a katma değer katacak olan bu yatırımımızı tekrardan dile getirmek isterim. Tekrardan şehrimize hoş geldiniz diyorum. “ dedi.  Aktürk, daha sonra AK Parti hükümetleri tarafından Aksaray’a son 22 yılda yapılan yatırımlarla ilgili sunum yaptı.

Parti binasında basın toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Ben de şehrinize, şehrime hoş geldim. Ben Aksaray’a ilk defa geliyorum. Teşkilatımıza da bu program için teşekkür ediyorum. Özel bir vesile olmadan bir şehre gelmek bazen mümkün olmuyor. Aksaray aslında Ankara’ya çok yakın ama ben de ilk defa geliyorum. Aksaray’da kendi şehrim olan Tokat’tan izler görüyorum. Bende teşkilatta ihtiyarlayan kardeşlerinizden biriyim. Partimizi kurulduğu günden beri AK Parti’de görev yapıyorum. Her kademesinde görev yaptım. Teşkilatın her yerinde ne kadar insana ihtiyaç olduğunu ve siyasetin gerçek aktörünün insan olduğunu bilen kişilerdenim. Varlığınız çok anlamlı. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Partiler için en önemli imtihanların seçimler olduğunu vurgulayan Özlem Zengin, “Bizim en önemli imtihanlarımız seçimlerimiz. Geçmişten bugüne 20 yılı aşan uzun yolculukta en büyük başarımız seçimlerde ortaya koyduğumuz muvaffakiyettir. Seçimlerle beraber insanımızın önüne geliyoruz ve şu şu sebeplerle oyunuzu bize veriniz diyoruz. Allah’a hamdolsun her seçimde çok büyük bir başarı elde ettik. Sizlerde bunun şahidisiniz. En son seçim Türkiye için fevkalade önemli bir seçimdi. Bu seçimde gördünüz kendi ittifakımız en temelde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber Cumhur İttifakı olarak başka partilerinde desteğiyle karşımızda sadece Türkiye’de olan siyasi partiler değil aynı zamanda dünyanın pek çok yerinde farklı liderlerin Cumhur İttifakı’nın aleyhinde bir çalışma ile düşündüğümüzden daha geniş bir hacimle ve muhalefetle biz mücadele ederek bu seçimlerde netice aldık” şeklinde konuştu.

HAKİKİ BİR SİYASET YAPMAMIŞLAR

Konuşmasında muhalefet de eleştirilerde bulunan Zengin, “Kendi ittifaklarının hikayesini anlatıyorlar. Çok aleni konuşma cesaretlerinin henüz olmadığını görüyorum. Ama buna rağmen ufak ufak sızan bilgiler var. Bu sızanlardan gördüğümüz hakiki bir siyaset yapmamışlar. Şu ana kadar AK Parti’mizin ve hükümetimizin en büyük başarısı bizim yaptığımız her iş hakiki ve samimidir. Biz inanmadığımız hiçbir şeyi bugüne kadar söylemedik. Yapmayacağımız bir şeyi ifade etmedik. Olmadığımız bir kimliğe bürünmedik. Biz kendimiz olarak var olmaya çalıştık. Kendimiz olarak var olurken sadece kendimiz için bir iyilik istemedik. Bizimle aynı görüşte olsun ya da olmasın bize oy versin ya da vermesin bütün insanların hakkını, hukukunu, adaletini korumak üzerine siyaset yaptık. İktidar olmaya talip olmanın en önemli argümanı budur. Eğer siz iktidarsanız bir ülkeyi yönetmeye talipseniz bir ülkenin sadece genelinde değil yerelde de böyledir ve eminim belediye başkanımız da böyle yapıyordur. Bir hizmet götürürken bana oy verdin ya da vermedin diye bakmıyoruz. Siz ülkenin temel meselelerini çözmeye talipsiniz. Bunu yaparken de hesapsız kitapsız bir iddia ile ortaya çıkıyorsunuz. Bugün Türkiye’ye baktığımız zaman Türkiye’nin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için bu hakiki siyaset, samimi siyaset anlayışının iktidardan öte muhalefette de olması gerektiğini görüyoruz. Ben genel olarak Türkiye kamuoyuna baktığımda özellikle muhalif seçmende bir moral bozukluğu bir siyasetten kaçış, siyaseti işitmek bile istemeyen, siyasi liderlere bile tahammülü kalmayan bir muhalif seçmen görüyorum. Onların da hakkını hukukunu korumak adına Türkiye’de gerçekten yerli milli, samimi, kendi gücünü kendi topraklarından kendi insanlarından alan ve arka planda pazarlık yapmaksızın tüm iyi niyetiyle kendi gerçeğini olduğu gibi yansıtan bir muhalefete ihtiyaç olduğunu görüyoruz.” dedi.

HERKES ÇOK ÇALIŞTI, ÇOK BÜYÜK GAYRET SARF ETTİ

14 ve 28 Mayıs seçimleri hakkında da konuşan Zengin, “Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. Bizde 14 Mayıs’ta ki seçimlerde Meclis’te Cumhur İttifakı olarak çoğunluğu alarak Meclis’e geldik. Yani hem Meclis’te çoğunluğu aldık hem de Cumhurbaşkanlığını aldık. Bizim iddiamız bunun üzerineydi.  Biz bunu yapabileceğini görüyorduk. Bu olurken de herkes çok çalıştı, çok büyük gayret sarf etti.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN DÜNYANIN İÇİNDE BULUNDUĞU BU ŞARTLAR ALTINDA BU SEÇİMLERİ ALABİLİYOR OLMAK GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARIYDI

Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu şartlar gereği zorlaşan bir hayat olduğunu söyleyen Zengin, “Dünyanın geçirdiği en sıcak yazı geçirdik. En soğuk kış gelecek belki. Devamında da dünyanın daha da ısınmasından bahsediliyor. Dünyanın hem fiziki şartları hem ekonomik şartları hem de sağlıkla alakalı kendi içinde zorlukları var. Dünyanın kaynaklarında bir azalma var. Dünyanın kendi içinde değişen dengeler var. Her bir olay için her seferinde yeniden düşündüğümüz önce Türkiye’nin çıkarlarının öne çıktığı farklı bir dünya dengesi ile karşı karşıyayız. Son dönemde Türkiye’de, çok sıkıntılı dünyadan çok az rastlanabilecek olan çok üzüntü verici bir deprem hadisesi yaşadık. Oradaki insanların kaybı, acısı, ızdıraplarımız, şehirlerimizin kaybolması kadar bütün o yaşadığımız tarihin duygu dünyamızda yeri olan gezdiğimiz, dolaştığımız o şehirlerimizin yıkımı Türkiye için çok büyük bir hasar açtı. Elhamdülillah, Türkiye olarak birbirimize sarılıp, herkes ben ne yapabilirim diyerek yola düştü ve yaraları sarmaya çalıştı. Türkiye’nin dünyanın içinde bulunduğu bu şartlar altında bu seçimleri alabiliyor olmak gerçekten çok ama çok büyük bir başarıydı” sözlerini kullandı.

BU SEÇİM İÇİN MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR VE MİNNET BORÇLUYUZ

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimler için millete teşekkür ve minnet borçlu olduklarını söyleyen Zengin, “Söylediğimiz sözlerin arkasında durduk. Dediğimiz her şeyi yaptık. Söylediğiniz her şeyin hakikate dönüştüğünü görmek ve o dönüşmüş güçle Meclis’te olabilmek çok muazzam bir güç veriyor” dedi.

BİZİM İÇİN SEÇİMLERDE BÜYÜK, KÜÇÜK AYRIMI YOK

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Geldiğimiz noktada özellikle son dönemde en çok konuştuğumuz konulardan biri ekonomi üzerine. Dün orta vadeli plan açıklandı. Çok net bir şekilde Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyan, önce tabloyu izah eden sonra da 2026’ya kadar hangi işlem yapılarak nereye varacağımızı açıklayan bir tablo gördük. Sağ olsun önce Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen tüm ilgili paydaşları bir çalışma yaptılar. Artık seçimden sonra odaklandığımız şey insanlarımız temel problemlerini çözebilmek için adım adım gayret sarf etmek. İşte bu yolda giderken önümüzde tekrar bir seçim sürecimiz var. Seçimlerde AK Parti iktidar olarak bir ivme aldı. Bu ivmenin hız kesmemesi için yerel seçimlerde yapacağımız şeyler bizim için çok önemli. Ortak hedefler koymak için birlikteyiz. Bizim için küçük büyük diye bir şey yok. Bir belde de seçim, bir ilçede seçim, bir ilde ya da İstanbul Büyükşehirde bir seçim, hepsi bizim için aynı. Biz aynı mantıkla aynı gayret içerisinde çalışıyoruz. Tek tek kazandığımızda büyük bir başarı inşa etmiş oluyoruz. Seçim imtihanının hazırlığı içerisinde Ekim ayı içerisinde büyük kongre yapacağız. Olağanüstü olarak yapacağız. Nihayetinde seçime yerel seçimlerle alakalı tempoyu hayata geçireceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Aksaray’a gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, daha sonra esnaf ziyareti yaparak Aksaray Valiliğini ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Burada Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile görüştükten sonra Aksaray Valilik ziyaretinden sonra Aksaray Belediyesine ait Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanı başına yaptırdığı Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliye projesinin temel atma törenine katıldı.

Haber: Avni Kuru

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak,
Sıradaki Haber Eskil’de yol seferberliği: Asfalt çalışmaları tam gaz devam ediyor!