Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİR KAP BİR KALP

aksaray beşir derneği tarafından

aksaray beşir derneği tarafından başlatılan ramazan ayıboyunca dar gelirli ailelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak ve bu konudatoplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütüldüğü “bir kap birkalp” projesiyle, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyen hayırseverlereköprü oluyor.

dernek üyeleri, her akşam iftar vaktine dakikalar kala,titiz bir çalışmayla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çalarak,hayırseverler tarafından hazırlanan çeşitli sıcak yemekleri, bekleyen sofralarayetiştirmenin telaşını yaşıyorlar.

beşir derneği aksaray il temsilcisi mustafa yılmaz yaptığıaçıklamada; “aksaray genelinde tespit ettikleri ailelere ramazan boyunca”bir kap bir kalp” projesiyle ulaştıkları hayırseverlerdenaldıklarımız yemekleri, iftar vakti kapılarını çalıyoruz. “evlerdehazırlanan sıcak yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. bir diğeramacımız ise ne alan el görüyor nede veren el görüyor. biz bu hayra köprüvazifesi işlevi görüyoruz” dediler.

yılmaz; “durumu iyi olan hayırseverlerin, ihtiyaç sahibiolan komşusuna kendi hazırladığı yemekten vermesini amaçlıyoruz. İnsanlarçevresindeki ihtiyaç sahiplerinden haberdar olsun. hayırseverler’www.besir.org.tr’ adresine girip bize ulaşıyorlar. biz de hayırseverlerin hazırladıklarısıcak yemekleri sefer taslarından alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. bizde dernek olarak daha önce araştırdığımız, derneğimizde kayıtlı olan ihtiyaçsahibi, hasta, yalnız yaşayanlar, dul ve yetim, işsiz ailelere teslim ediyoruz.her gün yaklaşık 40 – 45 arasındaki ailenin iftardaki sıcak yemek ihtiyacınıkarşıladıklarını ifade edilerek , “amacımız en büyük iftar sofrasınıgönüllerde kurmaktır. ekonomik durumu iyi olanlarla ihtiyaç sahipleri arasındaköprüyüz.” dediler.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı'nın
Sıradaki Haber Önder Karaveli Trabzonspor’da