Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BEYAZ EŞYA SATICILARI ÖTV VE KDV İNDİRİMLERİNDEN UMUTLU

Ötv indirimi eylül ayında

Ötv indirimi eylül ayında yürürlüğe girerek 31.12.2019’dason bulacak olan Ötv ve kdv indirimleri üç ayda uzatılması beyaz eşyasatışlarını da canlandırdı. satışlar hakkında bilgi almak için vestel bayisahibi olan oğuzhan düzel’e konuk olduk. 

düzel “geçtiğimiz üç ay içerisinde bir Ötv indirimiyapıldı. beyaz eşyalar bu indirim %6,5 civarındadır. bu indirim piyasalarınbiraz durgun olmasına rağmen yine de satışlarda bir artış sağladı. yılbaşındansonra bir üç ay daha indirim olacağı söylendi. tabi yılbaşına yeni girdiğimiziçin henüz bir şey söylemek erken olur ama büyük ihtimalle aynı şekilde devamedeceğini düşünüyorum.  en azından buindirim zam gelmeyeceğini, zamsız fiyatların devam edeceğini, bir artışolmayacağını gösterir.

İşlerimiz bir süredir durgun gidiyordu. kurbanbayramından sonra piyasa istikrarsızlığı yüzünden cirolarımızda bir düşüş oldu.fiyatlar arttı ve vatandaşın alım gücü geriledi. alışveriş azaldı ama akabindebir ay,  bir buçuk ay sonra işlerimizbelli bir düzeye kadar yükselerek olması gereken orandan biraz daha düşük birorana yükseldi. 100 liralık iş yapacağımıza 70 liralık iş yapmaya başladık. Ötvindirimi artışları yükseltmesine rağmen son üç – dört ayı eksik cirolardatamamlamaya çalışıyoruz. 

yılbaşı televizyon satışlarımızda biraz arttırdı. kışayları olduğu için insanlar vakitlerinin çoğunu evde geçiriyor bu sebeptendolayı televizyon satışı ağırlık kazandırdı.

tabii Ötv indirimi sayesinde buzdolabı, çamaşır makinası,bulaşık makinası satışlarımızda oldu. normalde yazın satışı olması gerekenbeyaz eşyalar kış ayının tersi olmasına son üç dört aylık durgunluğu birnebzede olsa kırmış oldu” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!