Aksaray’ın çeşitli noktalarında hizmet veren Millet Bahçeleri, yeşil doğası, düzenli bakım çalışmaları, yürüyüş parkurları, spor ve oyun alanlarıyla özellikle sabah saatlerinde yoğun ilgi görüyor. Belediye bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde vatandaşlar çaylarını içip dinlenirken, çocuklar oyun gruplarında eğlenceli vakit geçiriyor.
Açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu alanların sadece birer dinlenme ve spor alanı olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamın da bir parçası haline geldiğini belirtti. Başkan Dinçer, “Millet Bahçelerimiz, vatandaşlarımızın günün stresinden uzaklaşabildiği, doğayla iç içe vakit geçirebildiği çok özel yaşam alanları. Sabahın serinliğinde oksijen dolu bir atmosferde yürüyüş yapmak hem bedene hem de zihne iyi gelir. Tüm hemşehrilerimizi sabah saatlerinde bu güzel ortamı deneyimlemeye davet ediyorum,” dedi.
Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören bu çağrı sonrasında, yaz aylarının sıcak temposunda güne erken başlamak isteyenler için Millet Bahçeleri cazip bir alternatif olmaya devam ediyor. Aksaray Belediyesi ise bu alanların konforunu ve temizliğini korumak adına bakım çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Ağustos Gerçe