Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye Başkan Adayı Çıtak: “Şehre modern merkezler kazandıracağım”

Aksaray Belediye Başkan adayı

Aksaray Belediye Başkan adayı İrfan Çıtak, Projelerinden ilkini açıkladı. Çıtak, Aksaray Kültür Merkezinin yetersiz kaldığını belirterek, göreve gelmesiyle şehrin kültürel ve ekonomik potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Çıtak, öncelikli hedefinin bir fuar alanı ve kongre merkezi oluşturmak olduğunu belirtti.

Çıtak, Aksaray’ın sanayisinin bağımsız bir şekilde büyüdüğünü ve turizmin önemli olduğunu vurgularken, şehrin eksikliklerinden birinin kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkezin olmaması olduğunu dile getirdi. Şu anda kullanılan mevcut alanların yetersiz olduğunu belirten Çıtak, özellikle motor üretiminde üst segmentte bulunan Aksaray’ın, dünya çapında bir motor fuarına ev sahipliği yapacak bir mekana ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Çıtak’ın planları arasında, birbirinden bağımsız modern bölümlerden oluşan bir fuar ve kongre merkezi yer alıyor. Bu merkezin ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Çıtak, mevcut alanlardaki sorunları da eleştirdi. Aksaraylıların şehir dışındaki etkinliklere katılmak zorunda kaldığını belirten Çıtak, yeni merkezin Aksaray’ın sosyal hayatını zenginleştireceğini düşünüyor.

Çıtak, projenin ilk yatırımlarından birinin bu fuar alanı ve kongre merkezi olacağını belirterek, bu sayede Aksaray’ın ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınacağını ve ekonomik anlamda da büyüme yaşanacağını ifade etti.

Haber: Avni Kuru