Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beklenen demiryolunda gelişme! Bakan müjdeyi verdi

HIZLI TREN VE DEMİRYOLU

HIZLI TREN VE DEMİRYOLU HATTI İHALESİ 2024 YILININ İLK AYLARINDA YAPILACAK!
Tren, yeniden ihaleye çıkıyor
Aksaray’da uzun yıllardır beklenen hızlı tren ve demiryolu için beklenen müjdeli haber AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy’dan geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşen Altınsoy, 2024 yılının ilk aylarında Aksaray-Ulukışla-Adana-Yenice Yük ve Hızlı Tren Demiryolu Hattı ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Aksaray için çok önemli bir yere sahip olan proje tamamlandığında Aksaray’ın gelişimine büyük bir katkı sağlayacak.
Aksaray’ı bambaşka bir noktaya taşıyacak olan ve Aksaray’ın gelişimi için büyük bir öneme sahip olan hızlı tren ve demiryolu projesi için ilk adım 2024 yılının ilk aylarında atılıyor. AK Parti Hükümeti Aksaray için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. AK Parti Aksaray Heyetinin uzun zamandır uğraş verdiği bir proje olan hızlı tren ve demiryolu hattının ihalesi için Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşen AK Parti Aksaray Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınsoy yaptığı açıklamada, “Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi olarak Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na hızlı tren ve demiryolu hattı ihalesinin ne zaman yapılacağını sorduk. Daha önce İl Başkanımız Hamza Aktürk, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ile defaten Maliye ve Ulaştırma Bakanlarımıza ihalenin yapılması hususunda girişimlerimiz olmuştu. Bu girişimlerimiz sonuç verdi. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’ndan müjdemizi aldık! Hayırlı olsun.” dedi.
ÖNEMLİ OLAN İHALE YAPILMA KARARININ ALINMASIYDI
Hızlı tren ve demiryolu projesi ile ilgili uzun zamandır girişimlerinin devam ettiğini ifade eden Altınsoy, “Bakanımız bize daha önce tarih vereceğini söylemişti. Dün tekrar sordum. 2024 yılının ilk aylarında ihalesini yapacaklarını söyledi. Önemli olan ihale yapılma kararının alınmasıydı. O karar alındı. Seçim süreci girince araya biraz gecikmiş oldu. Biz durmadık ve sürekli girişimde bulunmaya devam ettik. Bu projenin ve diğer projelerin her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
2024 YILININ İLK AYLARINDA İHALESİNİ YAPMAYI PLANLIYORUZ
Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun kendisine verdiği cevabı da aynen Aksaray halkına iletti. Uraloğlu Altınsoy’a verdiği cevapta, “Vekillerimiz tarafından gündeme getirilen Aksaray-Ulukışla Demiryolu’nu yeniden ihale etmiştik. Maalesef mahkeme sürecinde iptal edildi. Yeniden ihale etmeyle ilgili karar aldık. Muhtemelen 2024 yılının ilk aylarında ihalesini yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Haber: Fatma Altınok