Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedriye Medresesi Şehrin Dokusunun İmzası olarak vatandaşları ağırlıyor

  Aksaray Belediyesi tarafından

 

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler arasında bulunan Bedriye Medresesi, şehir içerisindeki gençler için çalışma noktası, vatandaşlar için ise dinlenme noktası olarak varlığını koruyor.

Aksaray Belediyesi’nin restorasyon alanı olarak değerlendirdiği ve yapılan çalışmalar ekseninde dönüştürdüğü Bedriye Medresesi, kitap kafe olarak hizmet vermeye devam ediyor. Bedriye Medresesi içerisinde öğrenciler kendilerine çalışma alanı buluyor olmalarının yanı sıra vatandaşlar da sosyalleşecek alanlar yaratıyor.

Aksaray tarihinin en eski yapılarından birisi olarak adlandırılan Bedriye Medresesi, şehrin tarihini yansıması bakımından da önem arz ediyor. Bedriye Medresesi çatısı altında bulunan gençler ve vatandaşlar, burada hem tarihi dokuya hem de şehrin sosyalleşme alanlarından birisine şahitlik ediyor.

Aksaray’da Bedriye Medresesi gibi tarihi binaların restorasyon çalışmaları ile şehre yeniden kazandırılması ve buradaki dokunun korunması önem arz ederken, öğrenciler ve vatandaşlar hem çalışacak hem de sosyalleşecek alanlarının sayısının artması yönünden talepte bulunuyor.

Ağustos Gerçe