Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bedriye Medresesi kapılarını hizmete açtı

Aksaray ‘da Selçuklu döneminden

Aksaray ‘da Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen tarihi eserler arasında yer alan Bedriye Medresesi, Aksaray Belediyesi tarafından restore edilerek “Bedriye Medresesi Kitap ve Kahve” ismiyle hizmete kazandırıldı.

Bedriye Medresenin hizmet vermeye başladığını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bedriye Medresemiz bugün itibariyle hizmet vermeye başladı.800 yıllık tarihi medresemiz tıpkı eski günlerde olduğu gibi yine ilim ve irfan yuvası olarak gençlerimize ve kültürümüze hizmet edecek. İçerisinde, kafeterya, kütüphane, doğal taş kütüphanesi ile burayı çok seveceksiniz. Aksaray’ımıza hayırlı olsun.” dedi.

Taşpazar Mahallesi’nde bulunan Selçuklu döneminin nadide eserleri arasında yer alan Bedriye Medresesi, Aksaray Belediyesi tarafından restore edilerek günümüze kazandırıldı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ecdat yadigârı esere sahip çıkarak medresenin aslına uygun restore edilmesini ve medresenin tarihi kimliğinin korumasını sağladı.

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Osmanlı döneminin önemli ilim merkezleri arasında yer alan ve günümüzde Kadıoğlu Medresesi olarak anılan Bedriye Medresesi aslına uygun restore edilerek gün yüzüne çıkartıldı.

Bedriye Medresesini geçmişten günümüze kalan miras sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Dinçer “Aksaray Belediyesi olarak ecdat yadigârı eserlerimize sahip çıkıyoruz. Bedriye Medresemiz, atalarımızdan bize miras kalan nadide eserler arasında. Bedriye Medresemiz hizmet vermeye başladı. 800 yıllık tarihi medresemiz tıpkı eski günlerde olduğu gibi yine ilim ve irfan yuvası olarak gençlerimize ve kültürümüze hizmet edecek. İçerisinde, kafeterya, kütüphane, doğal taş kütüphanesi ile burayı çok seveceksiniz. Aksaray’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok