Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başsavcı Köse’den çarpıcı açıklama: Aksaray’ın suç oranı yüksek değil şehir huzurlu!

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse’ye Aksaray’da faaliyetlerini sürdüren basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında  Cumhuriyet Başsavcı Köse son günlerde basın yayın organlarında yer alan Aksaray’ın Türkiye’nin suç oranlarının en yüksek ilk 5 şehirleri arasında yer almasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Aksaray’ın genel anlamda huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olduğunu ifade ederek, Aksaray’da son bir yıl içerisinde 25 bin dosyanın kendilerine geldiğini ancak bunlardan ağır cezada dava açılan dosya sayısının bin 50 olduğunu söyledi. Bu veriler dikkate alındığında Aksaray’ın suç oranları yüksek, yaşanılması zor bir şehir olarak asla ifade edilemeyeceğini belirtti.
Aksaray’da faaliyetlerini sürdüren basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri Aksaray’a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Aksaray Adliyesi’nde bulunan Cumhuriyet Başsavcılığı’nda gerçekleşen ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başsavcı Osman Köse, son dönemde basın-yayın organlarında yer alan Aksaray’ın suç oranlarında Türkiye’de ilk 5’e girdiğine dair haberlerle ilgili konuştu. Başsavcı Osman Köse, Aksaray’ın genel anlamda huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bir şehirde bir sermaye hareketi, bir sanayi hareketi, üretim ve ticaret varsa orada hukuki uyuşmazlıklar olması da doğaldır. Uyuşmamazlık olmaması için o şehirde hiç hareket olmaması, o şehrin ölü şehir olması lazım. Ancak o zaman istatistiki veriler düşer. Genel anlamda Aksaray huzurlu ve yaşanabilir bir şehir. Burası benim 9. görev yerim. Meslekte de 21. yılım. Yaklaş 10 yıldır başsavcı olarak görev yapıyorum. Büyükşehirde de görev yaptım, orta halli illerde de yaptım, ilçelerde de görev yaptım. Meslek mensupları ile de bir araya geliyoruz. Birbirimizle bilgi alışverişi yaparız. Neresi yoğundur, neresi sıkıntılıdır biliriz. Bu istatistiki verilerin nasıl yüksek olduğuna dair bir örnek verelim. Örneğin; ticaret ve sanayi yoğunluğu olmayan bir şehirde çok iş kazası da olmuyor. Bizde her şey adli evrak olarak bize geliyor. Bir işçi işine giderken düşüp yaralansa iş kazası olarak rapor düzenleniyor. O bizde bir dosya olarak numaralandırılıyor. Kimse şirketçi değilse, kimsenin bir kusuru yoksa biz o dosyaya takipsizlik veriyoruz. O nihayetinde bir dosya olarak yer alıyor. Ama sanayi ve ticaret olmayan yerlerde bu olaylar olmayacağı için bu istatistiki sayı düşecektir.” dedi.
Başsavcı Osman Köse sözlerinin devamında, “Aksaray’da son bir yıl içerisinde 25 bin dosya bize gelmiş. Ancak, şehirde suç oranı yüksek demek için o şehirde ki açılan ceza davalarına bakmak lazım. Bu 25 bin dosyanın içinde bin 50 dosya ağır cezada dava olarak açılmış.” ifadelerini kullandı.
Takipsizlik verilen, dava açılmayan ya da ceza davası olmayan dosyaların da bu istatistiki verilere yansıdığını belirten Başsavcı Köse, ayrıca Ankara iline bağlı Şereflikoçhisar ilçesinin ceza davalarının da Aksaray’da görülüğünü ve bu verilere Şereflikoçhisar ilçesinin verilerinin de yandığını söyledi. Başsavcı Köse, Aksaray’ın genel itibariyle huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olduğunun önemle altını çizerek sözlerini noktaladı.

Fatma Altınok