Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkandan köpek katliamı iddialarına sert yanıt: Gerçek dışı ve üzücü!

Ağaçören Belediye Başkanı Salman’dan, Köpek katliamı iddialarına yönelik açıklama geldi

Ağaçören Belediye Başkanı Salman’dan,

Aksaray Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman köpek katliamına yönelik açıklamalarda bulundu.  Sosyal medya kanallarından yayılan köpek katliamı haberlerine yönelik açıklama yapan Belediye Başkanı Salman  “Öncelikle, asılsız dahi olsa ilçemizin böyle menfur bir hadiseyle anılması herkesten çok bizleri üzmüştür. Bizler, hayatı paylaştığımız bazen de canımızı, malımızı emanet ettiğimiz can dostlarımıza karşı her zaman merhametli olmayı, onları birer emanet olarak koruyup kollamayı misyon edinmiş bir kurumuz” dedi.

Belediye Başkanı Salman sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı açıklamasında; “Son günlerde bazı sosyal medya kanallarından “Köpek Katliamı” diye servis edilen haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak adına basın açıklaması yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Öncelikle, asılsız dahi olsa ilçemizin böyle menfur bir hadiseyle anılması herkesten çok bizleri üzmüştür. Bizler, hayatı paylaştığımız bazen de canımızı, malımızı emanet ettiğimiz can dostlarımıza karşı her zaman merhametli olmayı, onları birer emanet olarak koruyup kollamayı misyon edinmiş bir kurumuz” dedi.

Belediye Başkanı Salman açıklamalarının devamında olaya yönelik bilgiler vererek; “Bahsi geçen hadise, yaklaşık iki ay önce şu şekilde cereyan etmiştir: İlçemizde akli melekelerinin yerinde ve sağlıklı olmadığı herkes tarafından bilinen A.Ö. isimli şahıs, kendisinin telef ettiği hayvanların çevreye rahatsızlık vermesi üzerine belediyemizi aramış ve alınmasını istemiştir. İhbarı alan ekiplerimiz derhal olay yerine intikal etmişler ve uzun zaman önce telef edildiği tespit edilen ve deformasyona uğrayan can dostlarımızı, uygun bir alana nakledilmek üzere araçlara almışlardır. Aynı şahıs, bu esnada telefonu ile görüntü kaydı almış ve bu görüntüleri aradan iki ay geçtikten sonra olay yeni olmuş ve sanki belediye ekipleri tarafından hayvanlara zarar verilmiş gibi servis etmiştir. A.Ö akli melekeleri yerinde olmayan bir hemşehrimiz olmasına rağmen olay yerine giden ekiplerimizin bir ihmali olup olmadığı ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Safahatı ve sonucu açık yüreklilik ve şeffaflıkla kamuoyu ile paylaşılacaktır. A.Ö hakkında da güvenlik güçlerimize ve adli mercilere bilgi verilmiş, hukuki süreç başlatılmıştır. Belediyemizin can dostlarımıza zarar vermesi asla söz konusu dahi olamaz. Bu konuda her vicdan sahibi kadar duyarlıyız. Konunun çarpıtılmaması ve kurumsal kimliğimizin haksız yere zarar görmemesi için bu açıklamayı yapıyoruz. Karalama kampanyası yürütenlerle ilgi de hukuki zeminlerde mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Fatma Altınok