Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Koçak’tan dikkat çeken paylaşım

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda kış ayları içerisinde olunmasına rağmen yağmayan kara değindi.
Küresel ısınmanın etkisiyle birlikte iklim değişikliği etkileri yaşanmaya devam ediyor. İklim değişikliği beraberinde birçok getirisi olan bir durum olması gözlerden kaçmıyor. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Koçak karın yamamasına değindi.
Ziraat Odası Başkanı Koçak sözlerinde; “Maalesef ki küresel iklim değişikliğinin etkilerini daha çok görmeye başladığımız bu günlerde ülkemize düşen kar yağışı yok denecek kadar az.. Çok değil geçen yıl ülkemiz ve şehrimize yağan kar yağışları bazı sosyal medya ve haber sayfalarında “ Beyaz Felaket – Çile Ayı” olarak tabir ettikleri kar yağışlarını özler ve arar olduk” ifadelerine yer verdi.
Çiftçilerin beklediği o eski kıl mevsimlerinin yaşanmasını umut ettiklerini dile getiren Başkan Koçak; “Bereketli bir hasat sezonunun olması için Kar yağışının önem ve değerinin ne demek olduğunu en iyi biz çiftçi ve üreticiler biliyoruz. Rabbimin hikmetinden sual olunmaz ama çocukluk çağımızda yaşadığımız o eski kış mevsim ve kar yağışlarını tekrar bekliyor olması için dualar ediyoruz. İnşallah tüm çiftçi ve üreticilerimizin beklediği o eski karlı kış mevsimlerinin yaşanmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Fatma Altınok