Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Koçak; Tarım emeklileri ikramiye bekliyor!

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, emeklilere verilecek olan 5 Bin TL ikramiyeye yönelik konuştu. Ziraat Odası Başkanı Koçak, emekli olan çiftçilerin hesaplarına yatacak olan 5 Bin TL ikramiyeye mahkûm edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ziraat Odası Başkanı Koçak, “Emekli olan çiftçilerimiz genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini ekip, işleterek, ek kazanç sağlamaya çalışıyor” dedi.

Tarım sektöründe çalışanların birçoğunun emekli olduğunu ifade eden Başkan Koçak; “Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir. Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir. Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir” dedi.

“Emekli Çiftçilerimiz 5 Bin Lira İkramiyeden Mahrum Edilmemelidir”

Emekli çiftçilerin 5 bin TL ikramiyeye mahkûm edilmemesi gerektiğini öne çıkaran Başkan Koçak; “Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir. Tarım BAĞ-KUR ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerimiz emekli olunca tarımsal arazisini ve hayvanını satmıyor. Emekli olan çiftçilerimiz genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini ekip, işleterek, ek kazanç sağlamaya çalışıyor. Çiftçilerimiz 7464 sayılı Kanun’la verilecek olan 5 bin lirayı almayı bekliyor” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok