Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Koçak: “Çiftçi yoksa hiç kimse yok!

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçinin ekonomideki önemini vurgulayarak, “Çiftçi olmazsa hiçbir sektör ayakta kalamaz” dedi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, yaptığı açıklamada tarım sektörünün Türkiye ekonomisindeki kritik rolüne dikkat çekti. Koçak, “Çiftçinin değeri bir kez daha anlaşıldı. Eğer çiftçi para kazanamazsa, bütün sektörler bundan olumsuz etkileniyor. Yani çiftçi de varsa herkeste var, çiftçi yoksa hiç kimsede yok,” ifadelerini kullandı.

Başkan Koçak, sadece tarım değil, mobilya, beyaz eşya, petrol, market ve tohum gibi birçok sanayi kolunun da çiftçinin kazandığı para ile ayakta durduğunu belirtti. “Traktörcü de, mobilyacı da, beyaz eşyacı da, petrolcü de marketçisi de tohumcusu da yani kısacası bütün sanayiler çiftçinin kazandığı para ile çarkını döndürüyor,” dedi.

Koçak, 2024 yılının tarım ve sanayi için zorlu geçtiğini hatırlatarak, “Rabbim bir daha böyle zor bir yıl ne çiftçimize ne de sanayicimize yaşatmasın. Allah çiftçimize çok versin. Çiftçimiz olursa, bütün sektörlerde para olur,” şeklinde konuştu.

Uzmanlar ise, tarımdaki olumsuz gelişmelerin, ülke genelindeki ekonomik dengenin bozulmasına yol açtığını vurguluyor. Çiftçinin yaşadığı mali sıkıntıların, tüm sanayi kollarında zincirleme bir etki yarattığı belirtiliyor.

Fatma Altınok