Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN KAYAN GÜVEN TAZELEDİ

aksaray damızlık sığır yetiştiricileri

aksaray damızlık sığır yetiştiricileri birliği başkanıbekir kayan, tek liste halinde gidilen genel kurul seçimi ile yenidenbaşkanlığa seçildi.

nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçiminisağladığı ve aksaray’da hayvansal üretim, hayvansal kazanç kapsamında ciddiyatırım ve projeler üreten aksaray damızlık sığır yetiştiricileri birliğibaşkanı bekir kayan, tek liste halinde gidilen genel kurul seçimi ile yenidenbaşkanlığa seçildi.

grand altuntaş otel’de gerçekleştirilen genel kurulayaklaşık bine yakın üreteci katıldı. başkan kayan’ın tek aday olarak girdiğigenel kurul seçiminde tüm üreticilerden büyük bir teveccüh gören başkan kayanyeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

genel kurulda üreticilere bir konuşma yapan başkan kayan,türkiye’nin aslında tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu belirterek, aksaray’ında tarım ve hayvancılık kenti olduğunu kaydetti. tarım ve hayvancılığıntürkiye’de olduğu gibi aksaray’da da ciddi öneme sahip olduğunu aktaran başkankayan, bu öneme binaen birlik olarak geçmişten bugüne ciddi çalışmalar veprojeler yaptıklarını kaydetti. yapılan çalışma ve projelerle üreticilerin dahakaliteli üretim, daha kazançlı hayvancılık ve daha verimli üretim amaçlıyaptıklarını belirten başkan kayan, ak parti hükümetinin verdiği desteklerle deçalışmaların tam anlamıyla üreticilere büyük katkılar sağladığını söyledi.

son zamanlarda süt ve yem fiyatlarında yaşanan fiyatartışlarına değinen başkan bekir kayan, bu fiyat artışlarının üreticilere ciddisıkıntılar yaşattığını söyledi. yem fiyatlarında geçtiğimiz aylarda yaşanan vehalen de fiyatların artarak devam etmesinin üreticilerin belini büktüğünübelirten başkan kayan, buradaki tek hedefin aracılar olduğunu kaydetti.aracıların yem fiyatlarını sürekli olarak artırdığını ve üreticileri sıkıntıyasoktuğunu vurgulayan başkan kayan, devletin buna biran önce önlem almasıgerektiğini kaydetti. yem fiyatlarının artışı sebebiyle üreticilerin artıkhayvan yetiştirmek yerine kesimi tercih ettiğini sözlerine ekleyen başkankayan, durumun böyle gitmesi halinde hayvancılığın ciddi sekteye uğrayacağınavurgu yaptı. süt fiyatlarının da sıkıntılı olduğunu aktaran başkan kayan, hükümetinsüt fiyatlarına yaptığı zammın yine aracılar ve firmalar tarafındanuygulanmayarak üreticilerin cüzi miktarlara süt satmasına ve kazanç kaybınaneden olduğunu söyledi. başkan kayan, tüm bu olumsuzluklarla mücadelelerinindevam edeceğini belirterek, yeni çalışma ve projelerle üreticilere hizmetetmeye devam edeceklerin kaydetti.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sarıyahşi’de önemli bir etkinlik organizasyonu
Sıradaki Haber Kaymakam Demirkoparan öğrencilerin hazırladığı kermesi ziyaret etti