Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Kaya’dan sert sözler; Bunlar utanç tabloları insanlık tarihinde kara bir leke!

Aksaray Sağlık-Sen Başkanı Rıfat

Aksaray Sağlık-Sen Başkanı Rıfat Kaya, İsrail’den bir grup doktorun Gazze’deki hastanelerin bombalanması çağrısına karşı güçlü bir tepki verdi.

Kaya, doktorların temel görevinin yaşatmak ve insanların nefes olmak olduğunu vurgulayarak, bu tür bir çağrının insanlık tarihinde kara bir leke olarak kalacağını ifade etti.

İsrail doktorlarının Gazze’deki hastanelerin bombalanması çağrısını “siyonist zihniyetin karanlık emellerini açıkça ortaya koymak” olarak nitelendiren Başkan Kaya, bu tür bildirilerin tıp fakültelerinde, tarih kitaplarında insanlığın ve hekimliğin utanç tabloları olarak anılacağını belirtti.

Aynı zamanda, Kaya, bu çağrının doktorluğu kutsal bir meslek olarak kirlettiğini ve vicdanlarda asla kabul görmediğini vurguladı. Gazze’deki masum insanların kanının İsrailli doktorların ellerine bulaştığını ifade etti ve “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem” prensibine sahip olduklarını söyledi.

Başkan Kaya, hastane ve okulların bombalanmasının savaş suçu olduğunu ve sağlık çalışanlarının böyle bir tavırı kesinlikle kabul etmeyeceğini belirterek, Dünya Sağlık Örgütü ve tüm dünya sağlık çalışanlarını bu insanlık dışı çağrıya karşı birleşik bir tavır sergilemeye çağırdı.

Son olarak, Kaya, Türkiye’deki sağlık çalışanlarının her zaman yardıma muhtaç insanlara umut olacaklarını ve bu tür savaş suçlarına, soykırıma ve vahşete karşı durmaya devam edeceklerini vurguladı. Tüm dünyayı, 21. yüzyılda yaşanan bu katliama “dur” demeye çağırdı. Haber ; Fatma Altınok