Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Görmez: “Şiddetin hepsine karşıyız”

Eğitim Bir Sen Başkanı

Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Görmez, öğretmenlerin mesleğini icra ettikleri sırada karşılaştıkları şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, konu hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Son günlerde, Türkiye’nin farklı noktalarında öğretmenler şiddet ile karşı karşıya kalıyor. Öğretmenlerin yaşadığı bu şiddetin sayısının her geçen gün artıyor olması nedeniyle meslektaşları eş zamanlı olarak konu hakkında çağrıda bulundu ve sorunun çözümüne yönelik sürecin başlatılması taleplerinin yinelediler.

Aksaray Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Görmez de konu hakkında sessiz kalmayıp açıklama yapan isimler arasında yer aldı. Başkan Görmez, konu hakkında yaptığı açıklamaya  “Değerli meslektaşlarımıza yönelik söz eylem ve şiddet olaylarından derin bir üzüntüyle haberdar oluyoruz. Her alanda kalkınarak vatan ve millet varlığını ilelebet payidar kılma davamızın en sağlam kaynağı olan insanımızı, hayatın her alanı için bilgi ve beceriyle donatarak yetiştiren öğretmenlerimiz, geceyi gündüze katarak akıttıkları terle, geleceğimiz olan çocuklarımızı özveriyle yetiştirme gayretiyle onurlu bir mesleği icra etmektedir” sözlerine yer vererek başladı.

Başkan Görmez, sözlerinin devamında, “Öğretmen, eğitimin temel unsurudur. Öğreten olmaksızın eğitim ve öğretim mümkün olmaz. Her şeyden evvel doğrudan insanla ilgili olması, bilgi, sevgi ve sabırla sürdürülmesi sebebiyle öğretmenlik gerçekten çok özel, hassas bir meslektir. Öğretmenler toplumun gerçek mimarlarıdır, öyle olmalıdır. İnsanımızın hamurunu yoğuran, ruhlarını nakış nakış dokuyan onlardır. Bir millet, geçmiş ve gelecek bağlantıları ile varoluş bilgi ve bilincini öğretmenleri ile canlı, sürekli kılar. Öğretmenler asırlar boyu bizi var ve anlamlı kılan bilincimizi, idealimizi inşa ederler. Hayalimizi biçimlendirir, umudumuzu, cesaretimizi, şecaatimizi çoğaltırlar. Bu bağlamda müşfik, naif, müfit davranışlarıyla çocuklarımıza rol model olan, geleceğimizi yoğuran unutamadığımız öğretmenlerimizin bizim ilim ve irfan göğümüzde parlayan yıldızlar; genç dimağlara yol gösterecek engin ufuklar gibidir. Öğretmenlik bilme, bildirme, anlama, anlatma, yenilenme, yenileme, görme ve gösterme mesleğidir. İnsana sorumluluk, kimlik, kişilik, güven, azim, şuur yükleme mesleğidir” ifadelerine yer verdi.

Aydınlık bir gelecek inşasında öğretmenlerin oldukça önemli bir etken olduğunu ifade eden Başkan Görmez, “Öğretmenin etkilemediği bir kişi, ondan ilgisiz bir faaliyet yok gibidir. Toplumda önem kazanmış her kişi ve her tarihî şahsiyet üzerinde öğretmenlerin mutlaka hakkı ve payı vardır.. Hiç umulmayan bir yerde ve zamanda hiç umulmayan insanlar, hayatımızın yön bulmasında, kişilik ve kişiliğimizin istikamet kazanmasında, dahası bütün bir milletin silkinip kendine gelmesinde, milletin kalbini canlı tutan atar ve toplardamarlardaki bilinç akışını asil, köklü heyecanlarla düzenlemişlerdir. Bu milleti tarihî, kültürel aidiyetleri etrafında bir arada tutan millî şuur, gerçek öğretmenlerin tenviratıyla mümkün olmuştur. Aydınlık geleceğe doğru başlayan yöneliş eğitimden geçer. Bu bilince uyumlu olarak öğretmeni itibarsızlaştıracak her tür oluşumdan, söz ve eylemden velilerimiz kaçınmalıdır. Öğretmene vereceğimiz önemin kendimize verdiğimiz önemden, göstereceğimiz saygının kendimize duyduğumuz saygıdan kaynaklandığını bilerek, kalplerinin vatan, millet, insanlık aşkı ve idealiyle dolu olduğundan şüphe etmediğimiz öğretmenlerimizi, üstün gayret ve fedakârlıklarından dolayı kutluyoruz. Velilerimizden Öğretmenlere karşı her türlü şiddet eylem ve sözden kaçınmalarını istiyoruz” sözlerine yer verirken,  “şiddetin failleri hakkında idari soruşturmalar ivedilikle başlatılmalıdır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe