Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Dinçer, “Kendimizi sürekli olarak yenilemeye devam ediyoruz”

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TRT Çukurova Radyosuna canlı yayın konuğu olarak Atık Arıtma Tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Aksaray’da Atık Arıtma Tesisi sayesinde çöplerin elektriğe dönüşüm süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, çevre ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında da bilgilendirmede bulundu. Başkan Dinçer Çukurova Radyosuna yaptığı röportajda Aksaray’da ağaçlandırma çalışması ve şehir içerisine dikilen ağaçlar ile “Yeşil Aksaray” vizyonunu yaşatmak istediklerini dile getirdi.
Başkan Dinçer, sözlerine çevre konusundaki bilincin oldukça önemli olduğunu dile getirerek başlarken, “Bu işin esasında, özünde eğitim geliyor. Yani vatandaşımıza bunun bilincini aşılamamız gerekiyor. Bu bir şuur meselesi. Bunun için bir taraftan okullarımızda programlar düzenliyoruz, pil toplama yarışmaları yapıyoruz. Geri dönüşümden yapılan oyuncaklar, maketler bu tarz öğrencileri teşvik eden, bilinç uyandıran çalışmalar düzenliyoruz. Diğer taraftan da şehir içerisinde giysi kumbaralarımız var. Belki büyükşehirler bu işi kanıksadı ama Aksaray’ımıza da biz bu kumbaraları yerleştirdik. Buralarda toplanan giysileri tekrardan kullanıma kazandıracak biçimde değerlendiriyoruz. Değerlendiremiyorsak da geri dönüşüme gönderiyoruz. Oradan da hem ekonomiye katkı sağlıyoruz, hem de vatandaşlarımızın bu noktadaki bilinç düzeyini artırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
TRT Çukurova Radyosu’na konuk olan Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’da yapılacak olan projelerin oldukça büyük ve maliyetli projeler olduğunu ifade ederek, “Çevre ile ilgili yapılabilecek en önemli faaliyetlerden birisi de atık su arıtma tesisimiz oluyor. İleri biyolojik arıtma tesisleri diye geçiyor bunlar. Bunlar çok yüksek maliyetli projeler. Yağmur sularından biriken suları ve kanalizasyon sularını tekrar işlenerek, arıtılarak, sulama suyu olarak kullanılması ve çevreye kazandırılması amaç ediniliyor. Çok büyük, kapsamlı ve teknik proje. Biz bitirdik bu projeyi. Çok maliyetli bir proje olduğu için Dünya Bankası kredilerine başvurmayı denemek istedik fakat pandemi döneminde yaşanan küresel ekonomik zorluklardan ötürü olmadı. Şimdi hibelerle, Avrupa Birliği’nin mali yardımı kapsamında başvurularımızı yaptık. Takip ediyoruz. Yaklaşık 700 milyon TL’lik çok büyük bir proje. Yani belediyemizin bütçesinin çok büyük bir kısmını işgal ediyor. Dolaysıyla bunu hibe ve kredi yolu ile çözmemiz ancak mümkün. Bunu da tamamladığımız zaman Aksaray’ımızın Katı Atık Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi ve şehir içerisinde geri dönüşüme katkıda bulunan çalışmalarımızı gerçekleştirmiş olacağız” sözlerini kullandı.
Sözlerinin devamında Aksaray için yeniliğin sürekli kılınacağını ve sürekli bir yeniliğin takipçisi olunacağının altını çizen Başkan Dinçer, “Aksaray’da şehir içerisine 110 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Kendi imkânlarımızla yaptığımız millet bahçelerimiz var. Özellikle refüjlerde ağaçlandırma çalışmalarımız var. Bunların hepsi bir araya geldiğinde bir puzzle parçası gibi, bir araya geldiğinde işin esası olan çevre yönetimini oluşturuyor. Birisi eksik olduğu zaman başka bir taraftan kesinlikle bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolaysıyla da bir bütün olarak konuya yaklaşıyoruz. Belediye olarak ağaçlandırma çalışmaları bir yandan, atık su tesisi çalışmaları bir yandan, su tasarrufunun sağlanması ve ekonomiye kazandırılması konusu hepsi bir bütün şekilde, yenilikleri takip edip aksiyon alarak devam ediyoruz. Kendimizi sürekli olarak yenilemeye devam ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe

Hizmetler konusunda toplandılar
Sıradaki Haber Vali Kumbuzoğlu, haftalık olağan toplantıda hizmetleri istişare etti