Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Dinçer; “Her bir ilmek geçmişten uzanan bir hikâye anlatır”

Aksaray Belediyesi tarafından geliştirilen

Aksaray Belediyesi tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen projeler arasında yer alan Kadın Aktivite Merkezi içerisinde Taşpınar Halısı yapımı devam ediyor.

Aksaray Kadın Aktivite Merkezleri içerisinde bulunan farklı etkinlikler ile el becerilerini geliştiren Aksaraylı kadınlar, burada aynı zamanda iş hayatına yönelik kullanabilecekleri teorik ve pratik bilgilere de sahip oluyorlar.

Aksaray denildiğinde akla gelen sembollerden bir tanesi olan Taşpınar Halısı da Kadın Aktivite Merkezi içerisinde, kadınlar tarafından yapılan el işleri arasında bulunuyor. Taşpınar Halısı, ismini yalnızca Aksaray genelinde değil Türkiye ve hatta dünya genelinde duyurmuş önemli şehir sembollerinden birisi olarak yer alıyor.

Dolayısıyla kadınlar tarafından yapılan bu halılar daha sonra ülke ve dünya genelinde satışlara sunuluyor.  Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer; Her bir ilmek geçmişten geleceğe uzanan bir hikâye anlatır. Aksaray’ımızın köklü kültürü ve sanat anlayışını yansıtan nadide eser Taşpınar Halısı.” İfadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe