Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Ayhan Özkök, “Aksaray kırmızı et üretimine katkı sağlıyor”

Aksaray’da Kırmızı Et Üretimine

Aksaray’da Kırmızı Et Üretimine Büyük Destek: Türkiye Et ve Süt Kurumu ile yapılan anlaşma kapsamında Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği, üreticilere besi hayvanı temin ediyor. Başkan Ayhan Özkök, ilk etapta 8 üreticiye 400 besi hayvanının geleceğini duyurdu. Bu adım, ülkenin kırmızı et ihtiyacına katkı sağlarken, Aksaraylı üreticilerin emeklerine değer veriyor.
Türkiye’de Kırmızı et üretimini arttırmak ve kırmızı et üreten üreticiyi desteklemek amacıyla, Aksaray Kırmızı et üreticiler birliği ile Türkiye Et ve Süt kurumu arasında yapılan sözleşme gereğince Aksaray’daki üreticilere besi hayvani temin edilmeye başlandı.
Bu anlamda Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliğine bugüne kadar 24 üretici müracaat ederek, Türkiye Et ve Süt Kurumu’nun desteğinden faydalanmak istedi.
Türkiye Et ve Süt Kurumu tarafından üreticilerin taleplerine göre sayıları değişmeli olarak besi hayvanî veriliyor.
İlk etapta Aksaray’daki 8 üreticiye Türkiye Et ve Süt Kurumu tarafından yaklaşık 400 besi hayvanî gelecek.
Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Özkök, Aksaray’ımızda Birliğimizde Türkiye Et ve Süt Kurumu tarafından desteklenecek olan 8 üretici ile sözleşme imzaladık. Bu üreticilerimize yaklaşık 400 adet besi hayvan gelecek. Bu besi hayvanları beslendikten sonra üreticilerimiz istedikleri yere kestirip ülkemizin et ihtiyacının karşılanmasına vesile olacaklar.
Hayvanların bir ay içerisinde gelerek teslim edilmesi bekleniyor. Bundan dolayı Türkiye Et ve Süt Kurumu’na çok teşekkür ediyoruz. Aksaraylı Üreticilerimizin ülkenin kırmızı et ihtiyacının karşılanması amacıyla yapmış olduğu bu çalışmaya verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.
Özkök açıklamasında, Aksaray’da tarım ve hayvancılıkta vatandaşlarımızın üreten bir durumda olduklarını belirterek Aksaray’ımız hem hayvancılıkta et ve süt üretiyor hem de tarımda tarımsal ürünler üretiyor diyerek şehrin insanlarının çalışkanlığını ön plana çıkardığı ve üreten Üreticilerimize de teşekkür etti.

Haber: Fatma Altınok