Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başarıları ile Aksaray’ın gururu

Aksaray Şehit Pilot Hamza

Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi son yıllarda başarı ivmesini yukarı yönde hızla yükseltirken civar illerin de cazibe merkezi olmaya başladı.

 

Halk arasında Birinci Fen Lisesi diye de anılan Aksaray ŞPHG Fen Lisesi marka üniversitelere çok sayıda öğrenci yerleştirmekle adından sıkça söz ettirmeye başlamıştı.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı, okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerle gurur duyduklarını, başarı yolunda ellerinden gelen fedakârlığı gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti. Aksaray’da ilklerin yaşandığı belirterek, 2022 yılı TEKNOFEST Türkiye Birinciliği, 2023 yılı MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi Sınavında) Türkiye Birinciliği, 2024 yılında 70 Tıp Fakültesi ile toplamda 110 öğrencimizi Türkiye dereceleri ile üniversiteye yerleştiren okulumuz ile gurur duyuyoruz dedi.

 

KIRŞEHİR’DEN ve ŞEREFLİKOÇHİSARDAN İKİ OTOBÜS ÖĞRENCİ

Ortaokul öğrencilerinin Liseye Giriş Sınavı(LGS) öncesi motivasyon amacıyla okulları ziyaret etmeleri yaygın bir çalışma olarak biliniyor.

Aksaray ŞPHG Fen Lisesi’ni son olarak Özel Kırşehir Ortaokulu ile Şereflikoçhisar TOKİ Ortaokulu ziyaret etmesi Aksaray’ın bölgede dikkatleri üzerine çeken başarılı bir okul olduğunu göstermektedir.

TAM PUANLI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ

Aksaray’da 2024 LGS sınavında tam puan alıp, tercihini Birinci Fen Lisesinden yana kullanan öğrencilerin olduğu bilinen bir gerçek. Bu da şehir genelinde ve bölgede öğrencilerin bu okula ilgilerinin artmaya başladığı anlamına geliyor.

 

UYGUN ORTAM, SİSTEMLİ ÇALIŞMA

Öğrencileri üst öğrenime hazırlık konusunda her türlü imkânın sunulduğunu belirten Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdürü Ramazan Ünal Çokkayışlı okul idaresi, rehberlik servisi, öğretmenlerin fedakârlığı ve velilerin destekleriyle uzun soluklu sürecin sonunda meyvelerimizi almaya başladığını ve başarıya ulaşıldığını belirtti. Öğrencilerimizin mutlu ve verimli bir lise hayatı yaşamaları, gözde üniversitelerin iyi bölümlerini kazanmaları dolayısıyla ekip olarak haklı gururu yaşadığını söyleyen Çokkayışlı, geleceğin Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar’larının yetişmesi için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini belitti.

Bülten