Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baro Başkanı Köse; “Karanlık gecenin üzerinden 8 yıl geçti”

Ülkemizin geleceğini yok etmeye yönelik hain darbe girişimine sahne olan o karanlık gecenin üzerinden tam sekiz yıl geçti.

Ülkemizin geleceğini yok etmeye

Tarihte her zaman önemli bir konuma ve itibara sahip olan milletimiz, 15 Temmuz Milli Direnişi ile dünyaya bir kez daha örnek teşkil edecek bir olaya imza atmıştır. Bu olay ile milletimiz, tüm dünyaya halkın iradesi üzerinde başka bir güç olmadığını ispatlamıştır.

Söz konusu amaç, toplumsal sözleşme metni olan Anayasanın tanınmamasına ve askıya alınmasına yol açmaktadır. Ayrıca bu hukuk dışı müdahaleler milli iradenin yok sayılmasına ve buna bağlı biçimde sivil toplumun gelişim hakkının ihlal edilmesine neden olmaktadır.

Türk milleti adına karar veren yargı, 15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişimi karşısında, daha ilk dakikadan itibaren safını belirleyerek milletin ve hukukun yanında yer almıştır.

Demokratik siyasal düzen içerisinde tecelli eden milli iradeye karşı gerçekleşen FETÖ terör örgütünün hain kalkışmasına göğsünü siper eden aziz millet fertleri ile devlet töresini ve demokrasimizi ayakta tutma kararlılığı gösteren siyaset ve devlet adamlarımız sayesinde millî ruh şahlanmış, yeni bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Darbeler ve darbe girişimlerinin, başta yaşam ve özgürlük hakları olmak üzere anayasal ve yasal düzeyde güvence altına alınan çok sayıda insan hakkı açısından yıkıcı etkileri bulunmaktadır.

Demokrasilerde egemenliğin tek sahibinin millet olduğuna ve siyasî iktidarların meşruiyetinin millî iradeye dayandığına inandığımızı; hangi düşünce ve gerekçeyle olursa olsun, demokratik rejime ve parlamentonun anayasal yetkilerine dışarıdan gelen her türlü müdahaleyi gayrimeşru ve kabul edilemez bulduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz.

Demokrasimizin, bu şekilde askıya alınmasının, ortadan kaldırılmaya çalışılmasının acılarını yaşayan biz hukukçular olarak benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Ülkemize ve demokrasimize yapılan hain saldırının yıl dönümünde, menfur kalkışmanın faillerini lanetliyor, demokrasimizin kahramanları Şehit ve Gazilerimizi şükranla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz.

Bülten