Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık tarafından gıda denetimleri sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen gıda denetim faaliyeti kurban bayramı sebebiyle devam etti. 81 ilde gerçekleşen gıda denetimleri vatandaşların güvenilir gıda tüketmesi amacıyla bayramda da sürdürüldü.

Güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmada önemli rol oynayan denetimlerde ülke genelinde işletmelerin vatandaşları etkileyecek ürünleri bulundurmamaları konusunda, tüketime uygun şekillerde muhafaza edilmesi gibi birçok etkili faktörleri detaylı bir şekilde incelenmeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ilse kurban bayramı öncesinde gıda işyerlerine yönelik ülke genelinde yapılan 7 bin 500’den fazla görevli ile 56 bin 38 denetim gerçekleştirildiği açıklandı. Denetimlerde 608 kişi ve işyerine 39 milyon 334 TL idari para cezası verildiğini belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamasında Bakanlık olarak 223 yılında 1 milyon 300 bin gıda resmi kontrolü gerçekleştiğimi vurgulayarak kontrollerde 18 bin948 işletme hakkında idari para cezası uygulandığını belirtti.

Fatma Altınok