Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık sinema sektörüne yapılan destekleri açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından senaryo ve diyalog yazım, kısa film yapım, kısa animasyon film yapım ve yerli film gösterim türlerine yapılan destekler açıklandı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte 147 projeyi sinema sektörü temsilcilerinden oluşan kurul değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 34 milyon 556 bin lira destek sağlandığı belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 23 senaryo ve diyalog yazım projesine 1 milyon 840 bin lira, 28 kısa film yapım projesine 3 milyon 846 bin lira, 9 kısa animasyon film yapım projesine 935 bin lira, 87 yerli film gösterim projesine de 27 milyon 935 bin lira destek verilecek.
Belgesel filim yapım başvuruları Nisan ayında, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, ortak yapım, uzun metrajlı sinema film yapım türlerindeki başvurular ise Mayıs ayı içerisinde değerlendirmeye alınacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başvuru yapan illerde, 108 sinema salonuna verilecek olan destek miktarı ise 27 milyon 935 bin lira olarak hesaplandı.
Başvuru yapanlar ise destekleme kurul kararına Bakanlığa bağlı Sinema Genel Müdürlüğünün https://sinema.ktb.gov.tr adresinden erişebilecek.

Fatma Altınok