Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık sinema sektörüne verilen destekleri açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında uzun metraj, ortak yapım ve çekim sonrası türlerindeki projelere verilen destek rakamları açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Bakanlık, bu kapsamda 22 projeye toplam 97 milyon 750 bin lira destek sağladığını açıkladı.  2024 yılında sinema projelerine aktarılan toplam destek miktarı 284 milyonu aşarak rekora doğru koştu.

Sinema Destekleme Kurulu tarafından belirlenen Türk sineması gelişiminde rol oynayan desteklerden “İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım”, 13’ünü “Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım”, 3’ünü “Ortak Yapım” ve bir tanesini de “Çekim Sonrası” türlerin projeler oluşturdu.

Bakanlık tarafından desteklenen projeler arasında ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un “Ölüleri Yakma Cemiyeti” ile yazar Mustafa Kutlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan,  yönetmenliğini Ahmet Sönmez’in üstleneceği “Mavi Kuş” adlı projesi de bulundu.

İlk uzun metrajlı kurgu film yapım türünde ise 5 projeye destek sağlanarak “İBİ: Uzay Görevi” ve “Ajan Simit” adlı projeler de toplantıda desteklenen projeler arasında yer aldı.

Bakanlık tarafından belgesel film yapım, senaryo ve diyalog yazım, kısa film yapım, kısa animasyon film yapım, yerli film gösterim, uzun metraj, ortak yapım ve çekim sonrası desteklerine 2023 yılında toplam 145 milyon 474 bin lira destek sağlanış olup bu rakam 2024 yılında yaklaşık iki kat artarak 284 milyon 241 bin liraya yükseldi.

Fatma Altınok