Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık, milli kütüphanecilere elektronik kütüphane hizmeti sunuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile milli kütüphane kullanıcılarına yeni bir elektronik kütüphane hizmeti sunulacak.

Ülke genelinde kültür ve turizm alanındaki gelişmelere katkı sunmak amacıyla turizm haftasında mili kütüphane kullanıcılara yeni bir hizmet sunuluyor. Araştırmacılara, akademisyenlere ve öğreticilere binlerce kaynak sunarak turizm alanında araştırma imkânı sağlanıyor. Birleşmiş Milletler Turizm E- Kütüphanesi elektronik kaynakları erişime açıldı.

Bu kapsamda, kütüphane genel turizm kaynaklarının yanı sıra ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma teknolojiler ve turizm politikaları gibi farklı alanlarda bilgiler ulaşılabilir hale getiriliyor.

BM Turizm E-Kütüphanesi ile 200’den fazla ülke ve bölgelerin güncellenen iç ve dış turizmine ilişkin 1.400’den fazla elektronik yayın 1.700 turizm veri seti turizm alanında araştırmaları desteklemek oldukça değerli kaynaklar sunuluyor.

Milli Kütüphane kullanıcılarının ücretsiz olarak faydalanabileceği elektronik kütüphane hizmeti, kullanıcılara turizm alanındaki yapacakları araştırmalara kaynaklık edecek.

Haber: Fatma Altınok