Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık duyurdu; Market raflarında bu ürünler yer alamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre Türkiye’de market raflarında yer alan ürünlere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenlemeye göre artık ürünlerin ambalajı üzerinde yanıltıcı kelimelere yer verilemeyecek.

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan son gelişmeye göre Türkiye’de satışa sunulan ürünlerde yanıltıcı ifadeler oluşturabilecek kelimeler, ambalaj üzerinde yer almayacak. Buna göre; “lezzeti”, “tadında”, “keyfi” gibi kelimeler ambalajlardan kaldırılacak.

Tüketicilerin sağlıklı beslenmesini teşvik etmek ve tüketicilere hitap eden gıda ürünlerinin herhangi bir şaibeye yer vermeden satışının gerçekleşmesi maksadıyla hayata geçirilen bu uygulama, aynı zamanda firma sahiplerini de yeni bir satış stratejisine yönlendirecek. Dolayısıyla artık tüketicilerin herhangi bir yanlış bilgi ve ürün satın almasının önüne geçilmiş olacak.

Haber: Ağustos Gerçe