Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık, Devlet Türk Sanatları Yarışmasına Dair Sonuçları Duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 22’incisi yapılan, “Devlet Türk Sanatçısı” Yarışması sonuçları belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan duyuru kapsamında bu yıl yarışma, toplamda 7 kategoride düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak yapılan Devlet Türk Sanatları Yarışması kapsamında dereceye giren isimler belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl; Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Çini, Ebru, Kalemişi ve Katı olmak üzere 7 farklı dalda yarışma düzenlendi.

Düzenlenen yarışma kapsamında başarı ödülü almaya hak kazanan 20 eser için 30’ar bin TL’den olmak üzere para ödülü verilecek olmasının yanı sıra başarı belgesi takdimi de yapılacak. Ayrıca sergileme ödülü alan 28 eser için ise 6’şar bin TL’lik para ödülü ve katılım belgesi verilecek. Yarışma için bu yıl toplamda 768 bin TL’lik ödül bütçesi oluşturulmuş durumda.

22’inci Devlet Türk Sanatçıları Yarışması kapsamında 48 eserden oluşan sergi düzenlemesi yapılacak. Bakanlık tarafından yapılacak olan bu sergi hakkında detaylar ise ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Ağustos Gerçe