Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık açıkladı; 43 Türk firması dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer aldı

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasının arsında Türk firmalarının da yer aldığı açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı

Energineering News Record (ENR) Dergisi tarafından derlenen ve dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarının piyasalarından elde ettikleri gelirlerinin sırlandığı ENR En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Firması listesi yayınlandı.  Bu kapsamda listede 43 Türk firması yer aldı.

Firma sayısı itibariyle 81 firma ile Çin ilk sırada yer alırken 43 firma ile Türkiye ikinci sırada yer aldı. Türkiye’yi ikici sıraya taşıyan 43 firma uluslararası gelirleri 2023 yılında 18,5 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Türk müteahhitlik  firmalarının gelirlerinin toplam gelirleri içindeki pay yüzde 3,7 olduğu görüldü Uluslararası gelirlerin göre yapılan sıralamada Türk müteahhitlik  sektörünün dünyada  İngiltere, Hollanda, Almanya ve Japonya’nın önünde 8. sırada yer aldı.

Gelirlere göre bakıldığında,  12.9 milyar dolar ile Çin birinci sırada listelendi.

2023 yılında uluslararası proje gelirlerine göre hazırlanan 2024 listenin ilk 100 firması arasında 6 Türk firma yer alırken 1 Türk firması ilk 50 firmasının arasına yer buldu.

En büyük 225 uluslararası teknik müşavirlik firması listesinde ise toplam 8 Türk firması yer alırken firma sayısına göre sıralama ABD, Çin, Güney Kore, İtalya, Japonya ve Mısır’ın ardında yedinci sırada listelendi.

Fatma Altınok