Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık açıkladı; 3 milyon öğrenciye ilk yardım semineri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde ilk yardımın hayat kurtardığı gerçeği kapsamında Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda çalışan personellere yönelik eğitim faaliyetleri sürüyor.

Bu kapsamda 81 ilde il müdürlüklerinde ve İstanbul’daki Anadolu ile Avrupa yakasında 2 ayrı merkezde Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen 82 İlk yardım eğitim merkezi ve 144 ek sınıf olmak üzere toplamda 226 sınıfta ilk yardım hizmetleri eğitimi yürütülüyor.

Milli Eğitim bakanlı tarafından eğitici eğitimi verilen 435 öğretmen ve 39 okul hemşiresi olmak üzere toplamda 474 personelin Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi ve ilk yardım eğitmeni olarak görev aldı.

“Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende” projesi kapsamında “Görevimiz İlk Yardım” sloganı ile eğitim çerçevesinde 2019 yılından bu yana toplam 426 bin 915 öğretmene uygulamalı ilk yardım eğitimi verildiği belirtildi.

2020 yılından itibaren 3 milyon 17 bin 26 öğrenci ve 118 bin 313 veli de ilk yardım semineri aldığı kaydedildi. Böylece öğrenci ve velilere sosyal hayatta ilk yardım bilincini oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla ilk yardım kültürüne katkıda bulunuldu.

İlk yardım eğitimleri kapsamında okullarda ilk yardımcı bilincinin arttırılması, okullarda sağlıklı şatların oluşturulması hedefleniyor.

Fatma Altınok