Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Ersoy açıkladı; yaklaşık 5 bin kişi genç kartlı oldu

Kültür ve Turizm Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla 18 yaşındaki yaklaşık beş bin gencin genç kart sahibi olduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 18 yaşına giren gençlere yönelik başlatılan Genç Kart ile gençler Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sanat etkinliklerine katılma imkanına sahip oluyor.

Bakan Ersoy sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mart ayının başında başlattığımız uygulamamız ile bugüne kadar yaklaşık beş bin gencimiz genç kartlı oldu” ifadesi yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy genç karta yönelik yaptığı paylaşımla; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Mart ayının başında başlattığımız uygulamamız ile bugüne kadar yaklaşık beş bin gencimiz genç kartlı oldu.  Gençlerimiz bugüne kadar 43 farklı tiyatro etkinliğine, 24 farklı opera ve bale etikliği ile 35 farklı AKM- CSO‘daki etkinliklere ücretsiz katılım sağladı.” Dedi.

Bakan Ersoy, bir yıl geçerli olan genç karta yönelik; “Gençler bir yıl kullanabileceğiniz genç kart başvurularını e- devlet üzerinden yapmaya devam edebilir, kültür ve sanat kuramlarımızın etkinlikleri ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz”  şeklinde ifadesi yer aldı.

Haber: Fatma Altınok