Bağlamayı dile getiren Ali Şimşek….Öksüz kaldı
Aksaray’da halk sanatçısı Ali Şimşek’i bilmeyen yoktur. Sazı dile getiren kişi diye de bilinir. Daha doğrusu, sazı konuşturan isim. Ali Şimşek, konserlerde, düğünlerde, özel günlerde, şık giyinimi ile sazın teline dokunuşu ile, sazı dile getirişi ile hepimizin yakından tanıdığı isim.
Sazını da yanından hiç ayırmaz. Her an lazım olabilir. Sazı dile gelmesi gerekebilir. Gönüllere dokuması, okşaması gerekebilir diye sazını ayırmayan Ali Şimşek, sazını sürekli arabasında taşıyordu.
Ali Şimşek yine sazın konuşması gerekir diye yanına aldığı bağlamasını arabasına koydu.
Ancak o saz o arabadan kayboldu.
Ali Şimşek’in baba yadiğari dediği bağlaması arabasında yoktu. Önce kimselere diyemedi. Çalındığını kimseyle paylaşamadı. Ancak paylaşması lazımdı ki, geri gelsin.
O bağlamayla ancak Ali Şimşek konuşabilirdi. O bağlama başkasının dilinden pek anlamazdı. Bakanlık sanatçısı Ali Şimşek der ki, “getirin kardeşim sazımı”diye..
Aksaray’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı THM ses ve saz sanatçısı Ali Şimşek ‘in baba yadigarı bağlaması, park halindeki otomobilinden çalındı. Ali Şimşek “Babamdan yadigar kalan sazımı bulup getirene ödül vereceğim” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı THM ses sanatçısı Ali Şimşek’in aracından kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bağlaması çalındı.
Bağlamanın maddi değerinden çok manevi değerinin olduğunu belirten Ali Şimşek yaptığı açıklamada; “Arabamın içinden alınan yani çalınan bağlamam rahmetli babamdan bana bir hediyeydi. Maddi değerinden ziyade manevi değeri çok fazlaydı. Yanımdan o bağlamamın gitmesi sanki benim vücudumdan bir uzvumun kaybolması gibi bir şey oldu, daha ziyadesiyle o bağlamamda benim duygularım, benim hüznüm, benim coşkum, benim sevincim, benim gözyaşım dolayısıyla insani yaşanan duygularımın hepsi o bağlamamda gitti.
Daha da önemlisi o benim ekmeğimdi. Bağlama dünyanın her tarafında Türk kültürünü simgeleyen bir enstrümandır ve o enstrümanla ben yıllardır bu kültüre hizmet ediyorum. Dolayısıyla arkadaşın kültürüne de yıllarca hizmet ettim ve ben şaşıyorum insan kendi kültürüne hizmet eden birine bunu nasıl yapabilir. Bu yaşadığım olayı sosyal medyada paylaşan arkadaşlarım olmuş ve bunu çoğu şaka sanıp dikkate almamışlar. Ben bir şey demiyorum ama insan ekmeğini, kazancını, alın terini ve emeğini hiçbir zaman şaka unsuru olarak diline dolamamalıdır. Dediğim gibi o bağlamada sizlerin de çoğunuzun olduğu gibi sizlerin de duyguları sevinçleri, gözyaşları var. Çünkü o bağlamayla ben yıllardır hem bu kültüre hem bu memleketinin insanına hizmet ettim. Bu yüzden bağlamamı her kimse götüren arkadaş veya bulup getiren arkadaş kim olursa olsun onlara bir de karınca kararınca çam sakızı çoban armağanı misali bir hediyem armağanım olacak. Bu vesileyle tekrar hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum memleketimin güzel insanları.” dedi. Haber: Ağustos GERÇE