Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAĞIMSIZLIĞIMIZDAN ÖDÜN VERMEYİZ

aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı,

aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı, 30 ağustos zafer bayramı dolayısıyla birkutlama mesajı yayımladı.

türk milleti için 30ağustos’un çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu kaydeden başkan yazgı,mesajında şu ifadeleri kullandı: 

 “tarih boyunca birlik ve beraberliğimiziyıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran azizmilletimiz, 30 ağustos 1922’de dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikteayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. gazi mustafakemal atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgalaltındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış veistiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 ağustos’ta eldeedilen bu büyük zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan cumhuriyetimizintemelleri de atılmıştır” dedi.
30 ağustos’un millet için çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu, herkesiçin ortak bayram ve bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan başkan yazgı,”bugün, bizlere düşen, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, binyıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha dagüçlendirmek olmalıdır. bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olancumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün dahada kalkınmakta, daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerineçıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

başkan yazgı, “topraklarımıza göz dikenler; dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı aldılarve alacaklar. bunun en son örneği, 15 temmuz gecesi. bu hain teşebbüsemilletimiz, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak” ilkelerietrafında kenetlenerek türk milletinin, tarihteki onurlu yürüyüşünün ilelebetsüreceğini sağduyusu ve basiretiyle göstermiştir.

birlik ve beraberlikanlayışı içerisinde; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, bu zaferile tarihte eşine az rastlanır ve tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecekbiçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekildebağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağınıtüm dünyaya kabul ettirmiştir” dedi.

30 ağustos dolayısıylagazi mustafa kemal atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşı’nın tümkahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitleri, gazileri rahmet ve şükranlaandığını belirten başkan yazgı, “büyük zafer’in 96. yılı münasebetiyleaksaraylı hemşerilerimizin ve milletimizin zafer bayramı’nı en kalbiduygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası
Sıradaki Haber ATSO Başkanı Koçaş Vatandaşları Sigorta Acente Tercihleri Konusunda Uyarılarda Bulundu