Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bağımlılık ile Mücadele Toplantısı Yapıldı

bağımlılık ile mücadele İl

bağımlılık ile mücadele İl koordinasyon kurulu toplantısı vali aykut pekmezbaşkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.

vali aykut pekmez; başbakanlık genelgesiile oluşturulan bağımlılık ile mücadele yüksek kurulu’nun il ve ilçelerde kamukurumları, spor kulüpleri dernekler ve cemiyetlerden oluşan stk’lar ileakademisyenlerin de içerisinde bulunduğu İl koordinasyon kurullarını kurduğunu,bu aşamada bağımlılıkla mücadelenin çok boyutlu olarak yapılmasınınhedeflendiğini söyledi. 

uyuşturucu maddelerin hem dünyada hem deÜlkemizde önemli bir sorun olduğunu belirten vali pekmez: “uyuşturucu çokçeşitli olması ve ulaşılabilirliği kolay olan çeşitlerinin fazlalığı mücadeleyizorlaştıran başlıca etmenler. emniyet ve jandarma olarak son yıllarda çoksayıda operasyon gerçekleştirdik ve çok miktarda uyuşturucu madde yakaladık.ancak talep arttığı sürece arz da artış gösteriyor. bu sebeple mücadelemizsadece kolluk kuvvetleri ile yapmak doğru olmaz. Önemli olan gençlerimizi buzehre hiç bulaşmadan önlemek ve koruyucu tedbirler almak olmalıdır. İlimizde 90bini İlk ve orta öğretim, 25 bini de Üniversite olmak üzere yaklaşık 115 binöğrenicimiz var. başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızı bilinçlendirmekve bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durması için eğitim ve sosyaletkinlikleri koordineli bir şekilde yapmamız gerekmektedir” dedi.

bağımlılık yapıcı maddeler ve mücadeledestrateji belirlenmesi ve İl sağlık müdürlüğü tarafından hazırlanan eylem planıhakkında katılımcıların görüşlerinin değerlendirildiği toplantıda mücadeleetkinliğinin arttırılmasına yönelik görüş alışverişi yapıldı.

vali aykut pekmez uyuşturucu, alkol,tütün, teknoloji ve kumar bağımlılığı ile mücadele için teknik çalışmagruplarının oluşturulacağını belirterek; yapılacak çalışma sonunda önerilerindeğerlendirilerek çalışma gruplarının raporları doğrultusunda eylem planıhazırlanacağını, iki ayda bir yapılacak olan bağımlılık ile mücadelekoordinasyon kurulu toplantısı’nda etkin mücadele için bu planların görüşülerekkarara bağlanacağını ve uygulamaların sonuç alacak şekilde takiplerininyapılacağını kaydetti.

toplantıya; başbakanlık genelgesidoğrultusunda belirlenen kamu kurumları müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarıtemsilcileri katıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Dondurma ikram edilen çocuklardan Emrehan
Sıradaki Haber Askıda dondurma ile 1550 çocuğu sevindirdi