Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayçiçek tarlasında maratonun sonu: Aksaray’da hasat başladı!

Aksaray Ziraat Başkanı Emin Koçak ve Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, ayçiçek hasadına katılarak çiftçilerle bir araya geldi. Koçak, hasadı “bir maratonun son metreleri” olarak tanımladı.

Aksaray Ziraat Başkanı Emin

Aksaray’da ayçiçek hasadı başladı. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, ayçiçek tarlasında çiftçilerle birlikte hasat yaptı. Koçak, hasatla ilgili olarak yaptığı konuşmada, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alma zamanı olarak nitelendirdiği hasat sürecine dair önemli mesajlar verdi.

Aksaray’da ayçiçek hasadı, çiftçilerin yoğun emekleri ve alın terleriyle başladı. Hasat etkinliğine katılan Aksaray Ziraat Başkanı Emin Koçak ve Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, tarlalarda çiftçilerle birlikte hasat yaptı.

Hasat sürecine dair duygularını dile getiren Ziraat Başkanı Koçak, “Aslında bir maratonun son metreleri gibidir ‘hasat.’ Baharda tohum ile başlayan, sulama, çapa, ilaçlama ile devam eden uzun bir maratonun ipi göğüslemeye en yakın anıdır. Emek ve alın terinin yanısıra umudu barındırır içinde. Bereket ve yeni bir başlangıca vesile olması dileğiyle,” ifadelerini kullandı.

Koçak, ayrıca, gün doğarken ve gün batarken bu ülke için üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Tüm çiftçi kardeşlerine hayırlı olsun,” dedi.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir ise, hasat sezonunun bereketli geçmesini temenni ederek, çiftçilere başarılar diledi. Hasat sürecinde tarımda verimliliğin artırılması ve çiftçilerin emeğinin korunması için gerekli desteklerin süreceğini belirten Demir, tarım sektörünün ülke ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ayçiçek hasadı, çiftçiler için bir yıl boyunca süren emeğin karşılığını alma dönemi olarak büyük bir coşku ve umutla sürdürülüyor. Aksaray’da, ayçiçek tarlalarındaki bereketli ürünlerin hasadı, bölge ekonomisine de önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

Fatma Altınok